skip to Main Content

Polèmica amb el nou model de batxillerat nocturn que vol implantar l’IES Mossèn Alcover

Els alumnes de batxillerat nocturn de l’IES Mossèn Alcover ens han fet arribat aquesta carta per mostrar el seu descontent amb el nou model de batxillerat nocturn semipresencial:

Els alumnes del Batxillerat nocturn de l’IES Mossèn Alcover de Manacor estam en contra de la nova modalitat que es vol implantar al centre (passar d’una modalitat de batxillerat nocturn presencial a una de semipresencial) essent en tot moment els més perjudicats d’aquest canvi.

Per començar, convé dir que passar d’un batxillerat nocturn presencial a un semipresncial és una idea imposada, ja que ningú no ens ha demanat l’opinió de si volem canviar o no de modalitat ni si ens va bé o no la modalitat que hi ha en aquests moments al centre. A més, si volem seguir estudiant el batxillerat nocturn presencial haurem de traslladar-nos a Palma i aquest fet suposarà un cost, econòmicament parlant, més elevat i no tothom es pot permetre aquest cost. S’ha de tenir en compte que no tota la gent té els mitjans necessaris per accedir a la web, i això provocarà l’abandonament dels estudis.

Així mateix, hem de dir que en passar a la modalitat semipresencial, els alumnes perden l’oportunitat que els temaris siguin explicats correctament. A més, hi ha assignatures que necessiten fer més pràctiques, com per exemple les matemàtiques, la física i la químinca, i que només amb la teoria no és suficient. També, pel que fa referència als idiomes, com ho faran els professors per explicar i ensenyar-nos a pronunciar adequadament a través de la web?

Cal dir que davant les proves universitàries no estarem tan ben preparats com els alumnes dels batxillerats presencials, tant dels altres nocturns com del diürn. Afegir que el temari no es podrà donar complet.

A més, heu de tenir en compte que les tutories que es realitzin no aniran bé a tothom perquè hi ha molta gent que treballa. Convé remarcar que el batxillerat nocturn presencial ajuda molt totes aquelles persones que fa anys que no estudien o que treballen al matí i no poden assistir a classe.

Per una altra banda, tenim alguns dubtes com ara: Què passarà amb l’assignatura d’Educació Física i com es durà a terme? Com podrem realitzar els exàmens? Qui ens prepararà per a la selectivitat? Quants doblers s’estalviarà la Conselleria passant el batxillerat nocturn d’una modalitat presencial a una semipresencial?

Ens agradaria que aquests dubtes ens fossin resolts i trobar una solució perquè el batxillerat nocturn de l’IES Mossèn Alcover no passi a ser un batxillerat semipresencial. A més, ens agradaria que tenguéssiu en compte les opinions dels alumnes.

Atentament,

Els alumnes del batxillerat nocturn.

Back To Top
Search