Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

Amics i coneguts ens parlen d’una bibliotecària que “ha fet història”

“Ha atès sempre la gent preocupant-se per la seva part humana”
Per Bartomeu Carrió, membre del departament de Català de l’IES Mossèn Alcover i també de la comissió de biblioteca “el pas de na Bel per la biblioteca ho ha significat tot: quan la junta de l’AMIPA i en Joan Parera com a director li encomanen la gestió de la biblioteca, ella fa l’organització inicial del fons. Per tant la concepció mateixa de la biblioteca és una realització seva. Però les majors aportacions que hi ha fet no les situaria en el terreny de la biblioteconomia, sinó de la gestió humana. Na Bel ha dirigit la biblioteca Miquel Àngel Riera amb les mateixes qualitats que ha regentat l’estanc del tren: atendre sempre la gent amb una rialla a la boca i preocupar-se per la seva part humana. Molts d’alumnes l’han considerada una amiga”. Per Carrió, “la inversió que ffa l’AMIPA a la biblioteca és rendible: els seus fills els ho diuen a les clares. Per això estam tan agraïts a totes les juntes de l’AMIPA i als successius equips directius que sempre han donat suport a aquest projecte”.
Segons explica Bartomeu Carrió “l’AMIPA continua apostant per aquesta fórmula. El projecte continua amb una altra persona al capdavant, en Miquel Àngel, llicenciat en Filosofia, antic alumne del Mossèn i amb experiència com a llibreter. El fet que sigui antic alumne és important perquè coneix el centre i el seu funcionament. També l’equip directiu vol mantenir una comissió de biblioteca amb professors col·laboradors. Evidentment, la biblioteca serà diferent sense na Bel. Sense cap dubte, ella és irrepetible. Hem estat companys de feina durant més de vint anys i serà una absència difícil de suplir. Encara que segurament ella, en llegir això, se’n riurà i ens dirà que endavant i que mai moren batles, una frase ben seva”.
Carrió recorda que “a cada jornada de portes obertes, en rebre els alumnes de 1r d’ESO, sempre els deia que, si un dia no pensaven a dur berenar, ella els deixaria un euro per anar a comprar a la cantina. Puc donar fe que més d’un alumne erugat i espantat, nouvingut al centre, ha vengut a demanar l’euro. Na Bel sempre els l’ha deixat. Però el més sorprenent és que ells sempre l’hi han tornat. Crec que és una mostra clara de la relació que ha establit sempre amb els alumnes de ben petits i, també, del respecte que s’ha guanyat”.
“Ha marcat una línia, una manera de fer i ha fet història”
Per Magdalena Gelabert, professora del departament de Català de l’IES Mossèn Alcover i companya de Bel Riera a la Comissió de Biblioteca, “Bel Riera és una persona única, intel·ligent i enginyosa, d’una gran capacitat crítica i amb un sentit de l’humor molt particular. Ella ha impregnat la Biblioteca Miquel Àngel Riera de la seva manera de ser i de treballar: és sistemàtica i rigorosa, discreta i implicada en tot i per tot en la vida de l’Institut Mossèn Alcover”.
Per Gelabert, Riera “ha marcat una línia, una manera de fer i ha fet història”. Magdalena Gelabert record que “la nostra biblioteca ha rebut alguns premis i ha servit d’exemple a altres centres que ens han visitat expressament” i afegeix que “la fórmula de contractació ha esta possible gràcies a l’esforç i a la implicació de l’AMIPA del centre”. Després d’aquests trenta anys “la Biblioteca Miquel Àngel Riera està molt consolidada, jo crec que seguirà molt bé. Hi haurà encara Bartomeu Carrió al capdavant de la Comissió de Biblioteca i, des del gener d’enguany, tenim una persona que s’ha preparat per agafar el relleu, Miquel Àngel. Durant aquests mesos ha fet de mosset de na Bel i ella l’ha ensenyat molt bé”. Gelabert veu el nou bibliotecari amb “un perfil molt adequat perquè és intel·ligent i organitzat i li encanten els llibres, sap dur molt bé l’alumnat i té molta il·lusió per dur endavant la Biblioteca Miquel Àngel Riera”.
El dia de l’homenatge a Bel Riera, Toni, un dels fills de Magdalena Gelabert, feia els anys: “na Bel li va posar com a malnom Madame Bovary, en Toni per a ella sempre ha estat en Madame Bovary perquè quan jo estava embarassadíssima i ell a punt de néixer, teníem unes piles de llibres enormes damunt les taules de la biblioteca i un dels volums que jo catalogava era precisament Madame Bovary i d’aquí li ve el malnom. També recordam totes dues com la professora Marian Mifsud ens va contar que va somiar que la biblioteca s’havia convertit en un paritori i na Bel em feia de comare i que l’infant naixia per damunt les taules”.
“Per l’alumnat ha estat sempre una referent i una confident”
Joan Riera és membre de la junta de l’AMIPA de l’IES Mossèn Alcover, que és la que es cuida de la contractació de la persona responsable de la biblioteca de l’institut i que va ser l’organitzadora de l’acte d’homenatge a Bel Riera. Per Joan Riera, “na Bel ha estat una persona que deixa empremta entre alumnes, proessors, equips directius i departaments”. A banda de la catalogació dels llibres, Riera destaca de Bel “l’empatia que ha tingut sempre amb l’alumnat a l’hora de compartir amb ells vivències i sentiments”. Ara que Bel Riera es jubila, l’APIMA té la idea de “continuar de la mateixa manera que hem fet fins ara amb la feina que durant aquests 30 anys ha fet na Bel. La tasca no és fàcil, però ja fa 4 mesos que s’ha incorporat en mode d’aprenentatge Miquel Àngel que en principi serà la persona que la substituirà”. Per Joan Riera “el concepte i l’objectiu de la Biblioteca Miquel Àngel Riera ha de ser el mateix amb el qual va començar”. Joan Riera explica que va entrar a l’institut el 1988 quan encara no funcionava la biblioteca, però afirma que “tant els anys que vaig coincidir amb ella com tots els anys que hi han estat els dos fills meus… i encara hi és la meva filla, sempre l’han tinguda com a referent a l’hora de comptar amb ella per una consulta, ajuda, també la seva confident…”

PUBLICITAT

Back To Top
Search