skip to Main Content

Gabriel Janer Manila encetarà el cicle de conferències del programa Universitat Oberta per a Majors

Aprendre no té edat. En aquesta màxima es basa el projecte Universitat Oberta per a Majors, que impulsa la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor i del Centre Universitari de Manacor. Es tracta d’un projecte educatiu per a gent gran, que s’emmarca en el paradigma de l’aprenentatge durant tota la vida.

“La Universitat Oberta per a Majors no només pretén millorar els coneixements d’aquest sector de població, sinó també la seva qualitat de vida”, comentà la regidora de Serveis Socials, Maria Bel Bauzà, durant la presentació del programa. “La gent gran de Manacor tendrà la sort de poder escoltar sis prestigiosos experts i professors universitaris en conferencies ben interessants i assequibles per a qualsevol persona”, afegí Bauzá. I és que la UOM als Pobles de Mallorca és un programa de cinc conferències, de temes diversos, que es durà a terme a Manacor i en altres vint-i-cinc municipis mallorquins”, concretà el rector de la UIB, Joan Huguet durant la presentació que ha tengut lloc a la Universitat.

A Manacor la UIB ha programat cinc conferències gratuïtes, se celebraran cada dimecres a les 18.00 h al Centre Universitari de Manacor, al carrer Pare Andreu Fernández, 12, entre el 4 de maig i l’1 de juny. Aquest dimecres serà el torn del professor Gabriel Janer Manila amb la conferència ‘Les festes antigues, tradició i llegenda’. Dimecres dia 11 de maig la professora del departament d’Infermeria i Fisioteràpia, Julia Gallo, parlarà d’Ètica de la vida i actituds per ser feliç. Dia 18 de maig la professora de Pedagogia Margalida Vives pronunciarà la xerrada ‘El valor de la soledat’. Una setmana més tard la professora de Departament de Filologia Catalana, Caterina Valriu oferirà la conferència ‘Mallorca, una illa plena de llegendes’ i, per acabar, dia 1 de juny el professor de Pedagogia Mariano Sbert parlarà de ‘La gent gran i el temps lliure’.

“Tota la gent que es vulgui inscriure al programa ho podrà fer de manera molt senzilla, basta que els que vulgui assistir a totes les conferències venguin dia 4 de maig un poc abans que comeni la conferència i nosaltres els ajudarem a inscriure”, explica el responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo. A més, totes les persones que hagin assistit a les conferències rebran un diploma d’assistència que rebran a la Universitat de les Illes Balears després d’un dinar i una visita guiada a les instal·lacions.

Back To Top
Search