skip to Main Content

El Pla General preveu un gran parc de 35.000 metres quadrats a la zona dels Molins de Fartàritx

L’Ajuntament de Manacor ha avançat avui dematí algunes de les principals actuacions previstes pel Pla General que s’aprovà inicialment dilluns. A continuació les teniu ordenades per nuclis de població

MANACOR

Al barri de Fartàritx tot l’entorn i els horts dels molins protegits situats entre la rambla del Serralt i la plaça de la Concòrdia es convertirà en un gran parc d’uns 35.000 metres quadrats.

Es connectarà la rotonda de l’Hospital de Manacor (la que compta amb el pont per a vianants) amb la rotonda de la plaça de Madrid, situada al capdamunt del passeig d’Antoni Maura.

Es crearà una rotonda en la intersecció de la via de Majòrica amb la ronda de Felanitx i s’embellirà aquesta entrada de Manacor creant una zona verda d’uns 10.000 metres quadrats al costat de l’edifici municipal de l’antiga fàbrica de Majòrica.

Es crearà una via d’accés a la urbanització de Son Talent que, a més de la via per al trànsit rodat, comptarà amb voreres amples per a vianants i carril bici.

S’ordena la zona de Son Fangos i s’inclou dins un àmbit d’actuació perquè els veïns puguin regularitzar la situació de les seves llars.

Es proposa un àmbit d’actuació a la zona del centre amb l’objectiu de millorar les condicions estètiques i mantenir la composició actual de les façanes antigues.

 

PORTO CRISTO

Es regularitza la barriada situada a la dreta de l’entrada des de Manacor (darrere el restaurant La Parra, Hiper Centro, l’Hospital de Llevant i la zona del carrer d’Andrea Doria) i s’hi situa una zona d’equipament escolar i esportiu per construir-hi la futura escola de Porto Cristo, un parc i un aparcament.

Es pretén convertir la zona del carreró i el riuet en una gran zona recreativa.

 

S’ILLOT

S’elimina el polígon de serveis que s’havia grafiat en l’anterior avançament del PGOU.

Es crea una nova via de sortida per la zona de cala Morlanda a la camada que ja existeix i que els veïns fan servir per això amb l’objectiu d’eliminar trànsit a s’Illot i al nucli de cala Morlanda.

S’amplia la zona esportiva del poliesportiu cobert.

 

CALA ANGUILA I CALA MENDIA

Es converteix en urbanitzable un polígon rústic que desclassificaren les DOT. Aquesta zona està envoltada d’habitatges i es converteix en urbanitzable, de tal manera que s’aconsegueix així una gran zona d’equipaments públics.

 

CALES DE MALLORCA

Tot i que encara no s’ha materialitzat la recepció d’aquest nucli turístic per part de l’Ajuntament, el nou PGOU ja hi serà d’aplicació i preveu:

Una zona d’equipaments municipals devora el dipòsit d’aigua actual.

Una via de connexió entre Cales i cala Murada que des de Cales de Mallorca passarà prop de la platja dels Domingos i prop de l’hotel Tropicana per arribar a cala Murada.

 

SON MACIÀ

Es preveu una nova zona verda propera a la plaça.

Back To Top
Search