skip to Main Content

“A les escoletes s’hauria de donar prioritat a les famílies que fan feina i intenten conciliar”

El PP va ser el partit que amb més vehemència en el darrer ple abordà la la qüestió de la gratuïtat de les escoletes públiques per a infants d’entre dos i tres anys. La mateixa setmana, emetien una nota de premsa de la qual ja ens fèiem ressò la setmana passada.

N’hem parlat de primera mà amb la regidora Maria Bel Bauzà, que és qui ha duit el tema per al seu partit.

Segons explica Maria Bel Bauzà, “el març de 2022 vàrem fer una comissió dedicada a educació, en la qual Marga Prohens va anunciar una una de les mesures que duríem al nostre programa electoral seria la gratuïtat de l’etapa formativa de 0-3 anys”. Això, segons continua Bauzà, “va posar en alerta Francina Armengol, que es va veure en la necessitat de moure fitxa. I per això va anunciar la gratuïtat progressiva d’aquesta etapa, començant per l’edat de 2 a 3 anys”. Per a l’exdelegada de Serveis Socials, “que sigui progressiu està bé, però no pots fer una promesa, i no dir que no podràs arribar a tothom”. De fet, segons Bauzà, “l’etapa gratuïta només l’ha poguda assegurar a les escoletes públiques i a les associades al govern. I hi ha moltes famílies que no han tengut la possibilitat d’anar a aquestes escoletes, perquè no han entrat, perquè no ho tenen a prop, etc. Si tu només pots assegurar l’etapa gratuïta a les escoletes públiques deixes moltíssims d’infants a defora”.

Segons els càlculs que han fet, a partir de dades aportades pel mateix delegat d’Educació, Maria Bel Bauzà afirma que “només un de cada quatre nins hi podrà accedir. I tot això sense parlar de les altres etapes que s’incorporaran a aquesta mesura en els cursos següents”.

Per poder aplicar aquestes mesures, diu la regidora popular “la presidenta Armengol s’hauria d’haver reunit amb les escoletes municipals, cosa que em consta que no ha fet, ni tampoc amb les privades”.

Davant aquesta situació, Bauzà hi veu dues possibles solucions: “D’una banda, becar totes les escoles públiques o privades, i de l’altra, fer-ho per famílies, és a dir, pagar els doblers de l’escoleta a cada família que hi dugui els seus infants”.

Segons el Partit Popular, la manera com s’han fet les coses, “generarà una brega per veure meam qui entra o no a les escoletes municipals. Si abans hi era per altres qüestions, ara també hi serà pels doblers”. A més, diu Bauzà, haurem de veure a què donen prioritat a l’hora d’acceptar una família o una altra a les escoletes municipals. Nosaltres ho tenim clar, la prioritat ha de ser per a les famílies que fan feina i intenten conciliar. Què farà, l’equip de govern?

Valorarà l’esforç de la gent o es decantarà per cobrir necessitats socials”, per aclarir després que “tant de bo tots els nins poguessin tenir l’etapa de 0-3 gratuïta. Això també ens garantiria que tots els infants haurien après l’idioma i haurien incorporat hàbits que ara han d’aprendre quan arriben a l’escola als tres anys, o fins i tot més tard”.

Back To Top
Search