Skip to content

Parlam amb representants dels partits de l’Ajuntament que presenten candidatura

Els demanam que responguin a aquestes tres preguntes:
1. Per què són importants les Eleccions europees?
2. Quins reptes presenta l’Europa d’avui?
3. En poques paraules, què defensa el vostre partit?

Miquel Oliver (Més – Esquerra):

“L’autodeterminació és un dels pals de paller del programa electoral d’Ara Repúbliques”

1. Europa és tan enfora i a la vegada tan determinant. Hem de ser tots molt conscients que ja ens costa fins i tot anar a votar a les eleccions de l’estat espanyol i que la participació sempre és el gran repte de les europees. Moltes de les lleis que s’aproven i moltes de les restriccions i condicions que els estats membres han d’obeir venen determinades per Europa i si hi donam entrada a la dreta o a l’extrema dreta, acabarem amb moltes de les coses que coneixem i posarem en perill la societat mallorquina i balear. La dreta i l’extrema dreta s’han de combatre.
2. Els reptes que presenta són els reptes de la humanitat. Què fan els humans damunt la terra, com es comporten i com es relacionen entre ells. Això vol dir guerres i per tant hem de ser molt conscients que no podem permetre que Europa entri en guerra. També hem de parlar de problemes que ens afecten al dia a dia, des de la justícia social, la transició ecològica i de com s’ha de fer feina amb els estats membres. Tot això són punts importants per a l’Europa del futur, però també per a l’Europa d’avui.
3. Ara Més es presenta a unes Eleccions europees on és imprescindible cercar aliances amb altres territoris de l’Estat que tenguin una situació similar i si en qualque cosa s’assemblen els companys d’Esquerra Republicana, Bildu i el BNG és que són partits que volen qualque cosa més que atendre a l’obediència estatal i per tant el dret a l’autodeterminació és un dels pals de paller del programa electoral d’Ara Repúbliques. Volem parlar de la jornada laboral, del temps de lleure i de conciliar vida laboral i familiar. Tampoc podem permetre que hi hagi gent que no tengui un lloc on viure. La situació del planeta, que té a veure amb la transició ecològica i la sostenibilitat, també és un altre puntal de la coalició. Parlam de justícia social, d’igualtat de drets i de gènere i de la protecció de les minories i els col·lectius vulnerables.

 

Esteve Sureda (VOX):

“Advocam per una reducció de la burocràcia europea, un control ferm de les fronteres per aturar la immigració il·legal, i la defensa de la identitat i cultura nacional de cada estat membre.”

1. Les eleccions europees són importants perquè decideixen el futur d’Europa i la influència dels estats membres en decisions clau. Determinen qui representarà els ciutadans en el Parlament Europeu i influenciaran les polítiques en temes com l’economia, la immigració, la seguretat i la sobirania nacional.
2. L’Europa d’avui presenta reptes com la crisi migratòria, el creixement del terrorisme, la pèrdua de sobirania dels estats membres davant les institucions europees, i la necessitat de protegir les fronteres. També hi ha la qüestió de la unitat dins de la diversitat cultural i econòmica del continent.
3. VOX defensa una Europa de nacions sobiranes on cada país pugui decidir sobre les seves pròpies polítiques internes. Advocam per una reducció de la burocràcia europea, un control ferm de les fronteres per aturar la immigració il·legal, i la defensa de la identitat i cultura nacional de cada estat membre. Volem una Europa segura, pròspera i respectuosa amb la sobirania de cada nació, on els ciutadans tenguin més veu i poder sobre el seu futur.

 

Maria Antònia Sansó (PP):

“Europa també hauria d’involucrar-se en la regulació de l’activitat turística. Les Balears no som l’única regió que ha de prendre mesures valentes al respecte”

1. Allò que es decideix a Europa té més transcendència en la vida local del que pensam. La regulació de la IA per exemple, no es pot deixar de banda i Europa hi té molt a dir. Cada dia veiem titulars relacionats amb la IA. És només un exemple. A més, les situacions de conflicte que estam vivint i que tenen repercussions econòmiques molt importants (tots hem notat l’augment del preu de la cistella de la compra) també s’emmarquen en la importància de tenir una Europa unida, forta i cohesionada. Allò que passa a Europa, passa a ca nostra. És fonamental també dir la nostra en aquestes eleccions.
2. Ésser capaç de mantenir-se unida per fer front als temps convulsos que vivim. Vetllar pel benestar dels europeus sense donar l’esquena als qui ens han de menester. Continuar adaptant-se a les noves tecnologies, a la IA… a tot allò que empeny fort i que no podem renunciar perquè és una realitat present en el dia a dia. Europa, però, també ha d’entendre la idiosincràsia de totes les regions que la conformem, i els territoris insulars com nosaltres no n’hem de quedar exclosos, així com determinades activitats econòmiques com el turisme. Europa també hauria d’involucrar-se en la regulació de l’activitat turística. Les Balears no som l’única regió que ha de prendre mesures valentes al respecte.
3. Llibertat. Des del Partit Popular sempre hem propugnat la llibertat, des de tots els caires. Les mesures que proposa la meva formació per aquestes eleccions europees són extenses, convid a consultar-les des de la web www.pp.es, però en tot cas, també és fonamental mantenir l’estat de dret. El que estam vivint al nostre país quant a la llei de l’amnistia, per exemple, és una vergonya.

 

Núria Hinojosa (PSOE):

“Defensam una Europa democràtica, que deixi enrere els atacs i els retrocessos del feixisme, que aposti pels joves, que es posicioni com a líder en la lluita contra el canvi climàtic”

1. Les eleccions europees són crucials per garantir els drets de la ciutadania. S’ha de posar èmfasi en la igualtat d’oportunitats, la lluita contra les violències masclistes, les polítiques LGBTIQ+ i el dret dels joves a un habitatge digne, entre d’altres. També és necessari avançar en temes cabdals com són la transició verda i la sobirania digital. Hem de posar fre a les polítiques feixistes i no hem d’oblidar que ara la dreta està segrestada per la ultradreta, i això ho hem d’aturar perquè no podem retrocedir ni una passa en drets individuals ni col·lectius. Per aconseguir una Europa més cohesionada necessitam que diumenge la ciutadania progressista i d’esquerres es mobilitzi.
2. En presenta moltíssims. Alguns d’ells en procés de superació i, en aquest sentit, cal recordar que els socialistes hem estat capdavanters en molts d’aspectes. Ha estat un govern socialista el que ha aconseguit l’excepció ibèrica que ha permès abaratir el cost de la llum. Hem estat capaços de revertir les conseqüències d’una pandèmia amb el repartiment d’uns fons europeus que ara nega la dreta perquè no és capaç de gestionar-los. Ara més que mai es reconeixen els desavantatges per ser un territori insular, i exemple d’això és la nova política agrària europea que afavoreix els nostres pagesos. Tot i així, no hem de defallir perquè encara queda molt per fer i hem de cercar solucions als reptes futurs, com el desenvolupament que suposa la intel·ligència artificial, l’eficiència energètica i la digital, les inversions estrangeres directes o la utilització de matèries crítiques necessàries en un món desenvolupat i altament tecnològic.
3. Defensam una Europa democràtica, que deixi enrere els atacs i els retrocessos del feixisme, que aposti pels joves que són el relleu generacional, que es posicioni com a líder en la lluita contra el canvi climàtic i en la carrera pel desenvolupament tecnològic més punter. I per aconseguir-ho necessitam persones vàlides i compromeses amb les solucions a aquests reptes. Les nostres candidates Teresa Ribera i Alícia Homs ja s’han fet valer en tots els camps necessaris per aquesta nova Europa. Per això el pròxim diumenge dia 9 de juny els hem de donar el nostre vot, perquè no serà un vot desaprofitat.

Back To Top
Search