skip to Main Content

Acabar 2n de batxillerat des de la teva habitació

Conversam amb tres alumnes del darrer curs als instituts de secundària. Com han viscut aquest curs tan transcendent des del confinament?

“Ha afectat molt la meva productivitat”

Júlia Riera, alumna de 2n de batxillerat a l’IES Manacor confessa que “ha estat molt estrany, sobretot al principi, allò més difícil ha estat adaptar-se. En el meu cas, ha afectat molt la meva productivitat. Jo som molt organitzada i ara m’ha costat molt més”. Riera, que no s’ha acollit a cap tutoria presencial, recorda que “les dues primeres setmanes ens donaven molta feina, i jo m’hi passava tot el dia”. Parlaren amb els professors: “Els vàrem dir que no ho podíem dur. Hem continuat aprenent, però més a poc a poc, perquè el ritme a distància no pot ser el mateix”. Júlia Riera ja s’ha començat a organitzar per estudiar per a la selectivitat, per mirar d’optar a un grau obert a la Universitat Pompeu Fabra. Lamenta, com tants d’altres companys seus, la suspensió de la festa de graduació, i també de les festes de Sant Joan a Ciutadella: “Ja ho teníem tot comprat”, diu.

“Els dematins feia de nou a dues”

“Si mir les hores de feina que he fet, segur que n’he fetes menys que si anàs a classe. Però a casa és més fàcil despistar-te i em costava molt més esforç assimilar els continguts que si hagués anat a classes presencials, perquè així tot t’arriba més fàcilment”. Així ho ha viscut Carme Brunet, que cursa 2n de batxillerat científic a l’IES Porto Cristo i que l’any que ve voldria fer fisioteràpia a Barcelona. “Els dematins he fet feina de nou a dues, més o menys com si anàs a l’institut”, en canvi, comenta Carme, “qualque capvespre i els caps de setmana intentava desconnectar, per mantenir les rutines anteriors”. Aquesta alumna de l’IES Porto Cristo ja ha començat a estudiar per als exàmens de selectivitat. “No ens han llevat temari, però ens donen més opcions a les preguntes. Ara veig que hi ha coses que fa molt de temps que les hem vistes, però vaig fent”. Brunet es lamenta, finalment, de l’anul·lació de la festa de graduació, i sobretot de les festes de Sant Joan de Ciutadella: “Teníem els bitllets comprats de feia molt de temps. A veure si l’any que ve hi podem anar”.

“Arribàrem a un acord a l’hora de fer feina”

Arnau Martí és estudiant de 2n de batxillerat en l’especialitat social. Per a Arnau, “a nivell personal la cosa no ha estat gaire greu. És cert que vàrem deixar de poder sortir i ens varen tallar la nostra vida personal, però tampoc no va ser gaire estressant”. Arnau Martí explica que, a nivell acadèmic, “les primeres setmanes veus que passes de fer classe amb una persona davant tu a tenir-la darrere una pantalla, i que a més no sempre pots tenir-la”. Per a Martí, “les primeres setmanes era una cosa nova per a tothom, tant per als professors com per a nosaltres. Però a poc a poc vàrem estabilitzar el contacte i arribàrem a un acord de tranquil·litzar-nos a l’hora de fer feina”. Arnau Martí no ha aprofitat cap de les tutories presencials que s’oferien: “Pel Meet em basta”, diu, alhora que assegura que “fa un parell de dies que he començat a estudiar la selectivitat. Hi hem d’aprofundir un poc més, però també és ver que disposam d’un mes en comptes de dues setmanes, i amb organització es pot dur. Fas esquemes… i de moment ho duc bé”. Aquest estudiant que l’any que ve voldria fer Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, lamenta haver-se perdut “la festa de graduació. Però per ventura qualque cosa es farà, com abans segur que no ho podrà ser, de totes maneres”.

 

Back To Top
Search