skip to Main Content

Acomiadam l’any, toca fer balanç

Demanam a manacorins i manacorines tres preguntes per acabar l’any: (1) el millor del 2020, (2) el pitjor i (3) un desig pel pròxim any.

Miquel Oliver – Batle de Manacor

1) El que hem demostrat tots com a societat davant l’adversitat: solidari- tat, responsabilitat i sentiment de poble.

2) El 2020.

3) Que aviat la gent es pugui retrobar amb els seus, que ens puguem tornar a tocar i abraçar. Bàsicament recuperar la normalitat.

Catalina Vadell – Gerent de l’Hospital de Manacor

1) És difícil trobar una cosa bona d’aquest any, però si n’he de dir una, sens dubte és que la meva família no ha tingut problemes greus de salut.

2) Aquí no tinc cap dubte, el pit- jor ha estat viure una pandèmia com a gerent de l’Hospital deManacor. Veure el sofriment i la por que ha generat, ser conscient de les pèrdues humanes que ha provocat, veure com família i amics no tenien feina per mor de la Covid. Però també he de dir que, pel que fa a l’Hospital de Manacor, he pogut veure com moltíssims de treballadors dona- ven el millor de si mateixos, més enllà del que era la seva obligació, per tal de poder donar la millor assistència sanitària als pacients.

3) Aquesta resposta també és molt fàcil: que s’acabi la pandèmia i puguem recuperar la “vida normal”, que per mi només vol dir poder tornar-me a reunir amb totes les persones a qui estim, poder veure’ns i abraçar-nos, i no haver de comunicar-nos per telèfon o per Skype.

Mateu Puigros – Batle de San Llorenç

1) La resposta solidària dels professionals sanitaris davant l’epidèmia de la covid 19 i dels altres que hi participaren.

2) Les vides que s’han perdut i el trastorn sanitari, social i econòmic.

3) La recuperació econòmica i que la vacuna sigui efectiva.

Cati Julve – Artista

1) i 2) Ha estat gairebé un any revulsiu i ple de desnivells. Vaig començar el primer de gener a l’hospital amb una fractura de radi. Tot seguit, confinament: pensa, gaudir d’estar a casa amb els meus i sense vida social, per una persona com jo no és cap drama. La vida d’un artista és un poc això, un confinament diari i jo n’estava endarrer. Al mes de juny vaig entrar en acció i em vaig poder dedicar d’una vegada per totes a la meva vocació. I aquí, un hi pot veure el millor i també el pitjor de l’any 2020. També m’he emocionat molt per la forta càrrega mental d’algunes situacions i crec que en els pitjors moments surt el millor i el pitjor de cadascú.

3) Valorar tot com enguany i no esperar res. Adaptar-nos com les espècies. Bé, m’agradaria veure n’Aznar en Bush i en Blair a la presó, però no crec que sigui precisament el 2021 que es faci realitat. SALUT, PAU, AMOR I LLI- BERTAT!

Jesús Mateu – Comptable i Gestor cultural

1) Haver pogut organitzar dos concerts: Magalí Sare & Sebastià Gris i Eva Fernández Trio i veure que se segueixen publicant discs de gran qualitat a Mallorca.

2) Veure com el sector cultural agonitza encara més del que és habitual per culpa de la Covid-19 o el fet d’haver de suspendre el concert d’Agustí Fernández i de n’Albert Pla. Això va ser una bona bufetada…

3) Suposo que el que deu dir tothom. Tornar a la “normalitat” i poder anar a veure concerts.

M. Antònia Sansó – líder del PP a Manacor

1) Malgrat la desgràcia no acabam de perdre el somriure i l’humor.

2) Les pèrdues humanes i les reaccions tardanes en prendre decisions. L’experimentació continuada i tocar amb les mans que els nostres governants ni hi són ni els esperen, que no tenen cap mena de poder per devers Palma.

3) Salut per tothom: salut física, salut mental, salut econòmica, bona salut política perquè els nostres governants tenguin decisions encertades pel bé comú i salut de germans per mantenir-nos units.

Antònia Llodrà – AIPC

1) La feina feta per tots perquè tot vagui bé. L’esforç, la cara amable i la solidaritat que ha brollat després de mesos de confinament i que ha servit per treure la part més positiva i noves iniciatives i projectes. Ens ha ensenyat a no defallir.

2) Sens dubte ha estat aquesta pandèmia i la crisi econòmica.

3) Que les rialles i les abraçades tornin ben aviat. Que ningú es trobi sense un sostre, una flas- sada calenta i un bon plat davant. Salut per tothom i un molt bon 2021..

Roudaina Lamtiri – Judoca

1) M’he adonat quee m’agrada molt el judo. Quan vaig deixar d’entrenar vaig arribar a veure que m’afectava molt. També de les poques competicions fetes he quedat primera.

2) Deixar d’entrenar.

3) Que s’acabés tot, i que comencin les classes de judo. Ara mateix no entren perquè estic fent segon de batxillerat. També poder entrenar amb contacte, el judo no té massa sentit sense contacte, es pot entrenar, però no és el significat del judo.

Miquel  March – Cuiner

1) Va ser el confinament del març. Per la convivència fami- liar. La meva feina complica la conciliació, he de fer feina moltes hores i molts de festius, i durant el confinament vaig des- cobrir la persona que tenc al costat i vaig estar content d’això i sortir-ne bé.

2) Les pèrdues de familiars, obrir i tancar el bar… També la gent irresponsable que per culpa seva molts hem de tancar negoci i que la gent mor.

3) Una normalitat real, que la vacuna sigui efectiva i veure que les coses avancen. A més, que la gent hagi après de la pandèmia que hem patit.

Back To Top
Search