Skip to content

Acord unànime de l’Ajuntament en suport de treballadores i treballadors de Majorica

En el darrer Ple, celebrat el 9 de març, l’Ajuntament allarga la mà per solucionar la situació de Majorica i realitza una declaració institucional per sumar-se al Dia Internacional de la Dona.

Un dels punts destacats que va donar sus al darrer ple de l’Ajuntament de Manacor va ser la declaració institucional amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. En la declaració la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, va voler destacar el treball essencial que fan les dones en l’àmbit sanitari, als serveis socials, la tasca de treballadores de la llar o de la neteja i en l’educació. Uns sectors en què les dones són majoria i que moltes vegades no es té en compte la seva importància en el desenvolupament de pobles i ciutats, de la societat en general. Tal com explicà la regidora, la pandèmia i crisi econòmica afecta en major mesura a les dones no només en les seves oportunitats de mantenir o disposar d’una feina sinó perquè també n’ha augmentat la càrrega amb les tasques de cures i domèstiques i, per això mateix, Gomila ha recalcat la importància que té en l’àmbit local dur a terme polítiques feministes que incentivin la corresponsabilitat, la inclusió i la diversitat.

Per altra banda, el regidor d’Educació, Cultura i Esports, Mateu Marcé ha explicat el nou Pla d’accessibilitat del Museu d’Història de Manacor, estratègia per garantir a tothom de tenir accés a aquesta institució pública. D’aquesta manera, es garantirà que les persones amb mobilitat reduïda puguin visitar el Museu i, a més, es millorarà l’accés digital del Museu i la comunicació i apropament d’aquest a altres institucions educatives.

Cal destacar també la moció conjunta dels grups municipals de l’Ajuntament de Manacor donant suport a les treballadores i treballadors de l’empresa Majorica. Recentment, l’empresa va anunciar la possibilitat de la seva compra, un fet delicat en aquests moments per la situació de crisi econòmica i que pot afectar directament o indirectament a molts llocs de treball. Sent conscients des de tots els grups municipals que Majorica és un motor econòmic imprescindible pel municipi, ha acordat per unanimitat “donar ple suport a l’empresa per trobar una solució en benefici de tots” i, en segon lloc fer arribar a l’empresa que pretén fer la compra i la Conselleria de Treball la importància de mantenir tant l’activitat empresarial de Majorica com tots els llocs de feina que aquesta genera.

Back To Top
Search