skip to Main Content

“Agraïm molt a la gent que compra a la nostra tenda i compra a Manacor, és la manera de fer poble”

Ca’n Damià celebra vint anys i hem volgut parlar amb el seu propietari, Damià Forteza, sobre les claus del seu camí com a negoci de proximitat.

Després de vint anys de negoci familiar, Ca’n Damià s’ha establert com uns dels petits comerços de proximitat més emblemàtics del centre de Manacor. La cura amb què el seu propietari, Damià Forteza, ha mantingut aquest negoci roman tan intacte com l’arquitectura senyorial del 1933 característica d’aquesta casa, convertida des del 2000 en tenda de parament de taula i cuina. L’arc blau, l’escala de marbre o el sostre formen part de la seva particular estructura i, la figura de Damià, que va poder aixecar aquest negoci gràcies a l’ajuda del seu pare, Gaspar Forteza, és la seva història viva.

Especialitzats en articles de cuina, taula i accessoris de la casa, Ca’n Damià no deixa indiferent a ningú que passa per allà. El tracte proper és el seu segell d’identitat. Com explica Damià, “intentam tractar bé a la gent, resolem sempre els problemes i cercam solucions fàcils i ràpides”, però hom sap que això no és sempre suficient, ja que cal tenir un coneixement i control actualitzat dels productes que s’hi troben, “sabem les qualitats i l’ús de cada producte i intentam explicar-ho el millor possible”, recalca.

Particulars i majoristes han trobat a Ca’n Damià la seva tenda de confiança i així ho demostren els vint anys de servei que Damià, davant la crisi del 2008, l’aparició de la tenda en línia i les grans superfícies, ha sabut adaptar, especialitzant la seva marca a les necessitats dels clients. Però, quina és la fórmula? Forteza ho té clar: “la constància, no deixar mai de cercar producte nou, intentar estar al dia i comprar millor per a vendre millor” i el més important “el servei de tu a tu que al fons és el que ens caracteritza”.

Vint anys més li queden per continuar al capdavant, un futur que, malauradament, esdevé incert pel comerç local. La pandèmia i la darrera notícia sobre el confinament de Manacor fan que Forteza manifesti la seva preocupació pel comerç de proximitat, “necessitam la col·laboració de la gent per continuar, que confiïn amb nosaltres, estam en mans dels clients”, així i tot, “agraïm molt a la gent que compra a la nostra tenda i compra a Manacor és la manera de fer poble”. Sigui com sigui, vint anys de negoci no els celebra tothom i és cert que, perquè en siguin vint més, és imprescindible el suport de la gent i l’administració per mantenir la geografia comercial del nostre centre.

 

 

Back To Top
Search