Skip to content

AiPC regala un pi a l’equip de govern

Un any després de la polèmica tala d’arbres de s’Illot, s’obre un nou episodi similar: dilluns es tomaren tres pins centenaris a l’alçada del carrer Colom per mor de les obres que es duen a terme al carrer Bordils de Porto Cristo.
Fou un dels assumptes candents durant la sessió plenaria del passat dilluns i és que la qüestió indignà als grups de l’oposició, sobretot a AiPC, que fins i tot va dur un pi jove com a obsequi per a l’equip de govern: “per molt que al delegat Nadal li semblàs un paripé per a nosaltres és una manera de manifestar-nos i fermar el compromís que es tornaran a resembrar els pins” diu Antònia Llodrà, representant del grup porteny.
En referència a la qüestió, explica que la notícia els va va venir molt de nou i que varen rebre la informació per boca de diversos veïnats: “Havíem xerrat amb en Sebastià [Nadal] i ens va assegurar que no es tallarien pins, a no ser que fossin els de devora el catafal. Fa pena perquè romp la fisonomia del poble i veure la sang que fan aquests pins quan els talles, fa mal al cor”. Així mateix, argumenta que “tot són agravants: els veinats no tallen els pins perquè l’Ajuntament no els ho permet i són arbres que també aixequen rajoles i poden comprometre la seguretat”.
Per la seva banda, el delegat de Zona Costanera, Sebastià Nadal va explicar durant el ple que la intenció no era tocar els pins i que això no venia al projecte però quan es va fer l’inspecció tècnica in situ, es va comprovar que era impossible fer els treballs sense comprometre la seguretat dels treballadors i els vianants. “Si s’han tallat és perquè no hi havia més remei” deia el delegat, mentre afegia que “agradarà o no agradarà però tampoc importa fer aquest paripé”.
Després de la resposta de Nadal, el batle, Miquel Oliver es va disculpar per la tala: “no ens fa ganes haver de tallar cap arbre però quan s’envesteix una actuació urbanística com aquesta hi poden haver danys colalterals. Hem de dir, sobretot, que ens sap greu perquè són pins emblemàtics, que tenen recorregut i hauran de passar molts d’anys fins a tornar-los a veure amb el mateix aspecte”.

Tensió a l’equip de govern?
L’anterior tala d’arbres a s’Illot ja generà una enganxada entre els partits majoritaris a l’equip de govern, MÉS-Esquerra i PSOE. I aquesta vegada sembla que no ha estat manco. Un fil de Twitter de MÉS-Esquerra Manacor diu que “entenem que s’han seguit criteris tècnics i que hi ha motius de seguretat a l’hora de procedir a la tala. Confiam plenament en allò que digui el personal qualificat. Celebram que se sembrin arbres nous als llocs de tala” però afegeixen que “lamentam que aquest tipus d’accions no es comuniquin adequadament als veïnats, als partits de la corporació municipal i a la resta de membres de l’equip de govern. No és la primera vegada que, des de l’àrea d’urbanisme, s’actua d’aquesta manera”.

Back To Top
Search