Skip to content

AIPC sorprèn en el ple d’investidura amb dos vots a favor de Miquel Oliver i una abstenció

 

Un dels punts controvertits de la investidura de dissabte passat foren els vots discordants d’AIPC. D’una banda, Antonio Garcia i Joan Gomila votaren a favor de Miquel Oliver i d’altra, Antònia Llodrà, optà per l’abstenció.
La fins ara delegada de cultura Antònia Llodrà explica que a una reunió interna prèvia al ple d’investidura “es va posar damunt la taula l’opció de votar a favor de Miquel Oliver” perquè segons afirma, “és el partit que havia guanyat i Gomila trobava que era una incongruència presentar-se com a batle”. Així doncs, AIPC va donar llibertat en aquest sentit i Llodrà va optar per l’abstenció: “En Miquel té tot el meu suport i ell ho sap però també pens que AIPC va guanyar a Porto Cristo i consider que havíem de ser dins de govern”. Així mateix, Llodrà explica que va dubtar fins a darrer moment però que “el simple fet d’informar-me uns dies abans sobre si em podia abstenir en aquesta votació, significa que inconscientment ja havia pres la decisió”. En referència a la delegació de la zona costanera sobre Sebastià Nadal, Llodrà afirma: “No estam satisfets des del moment que no hem entrat al govern però ells ho han triat així i els donam un vot de confiança”.
Per la seva banda, Joan Gomila considera que els dos vots a favor han causat molt d’enrenou i li sembla increïble: “No hi ha segones intencions ni cercam res, és un simple gest de bona fe per la bona relació que hi ha hagut després de les eleccions” afirma Gomila, mentre explica que és una manera de deixar enrere disputes entre partits “que no beneficien a la gent ni de Manacor ni de Porto Cristo”. Així mateix, afegeix que des d’AIPC havien manifestat la seva intenció de formar part del govern i que s’havien reunit dues vegades amb MÉS-Esquerra per parlar-ne però “entenc que es vulgui reeditar el govern dels 144 dies”. Així i tot, afirma que “no té cap compromís ni cap promesa” però no descarta altres opcions en un futur perquè segons afirma el líder d’AIPC, “Oliver digué que de moment no”.
D’altra banda, el socialista i delegat de la Zona Costanera, Sebastià Nadal explica que hi havia molts escenaris possibles però el que veia més lògic era que AIPC fes el mateix que van fer la resta de grups “proclamant-se com a candidats i que cadascú votés al seu cap de llista”. Així i tot, comenta que pot entendre el sentit del vot i agraeix el gest de confiança cap al batle i al govern: “No pens tenir una actitud bèl·lica, la meva intenció és sumar i aportar: faré tot el que pugui i més” explica. Pel que fa a l’abstenció de Llodrà, afirma que “el va sorprendre” i creu que els vots a favor de Joan Gomila i Antonio Garcia “la van aplegar a contrapeu”. En la mateixa línia es manifesta la portaveu socialista, Núria Hinojosa que també es mostra sorpresa amb l’abstenció de Llodrà i considera que els vots a favor són estratègia de partit perquè “ja sabem que Gomila sempre vol governar”. D’altra banda, el batle Miquel Oliver afirma estar agraït pels vots a favor tot i que explica que encara no ha intercanviat opinions amb AIPC després de la investidura: “No sé quin missatge hi havia en l’abstenció però crec que els vots a favor es poden entendre com un suport a la llista més votada” afirma Oliver mentre afegeix que si aquest és l’argument “no entenc per què no ho varen fer també l’any 2015”.

Back To Top
Search