skip to Main Content

Mateu Puigròs (GISCa) compartirà la batlia amb Pep Gall (PSOE) a Sant Llorenç

Sant Llorenç ja comença a definir el futur del seu consistori pels quatre anys vinents, amb Mateu Puigròs al capdavant però no durant tota la legislatura. Les negociacions al poble han resultat en una batlia compartida entre l’independent Puigròs, qui afegirà dos anys i mig més de batlia a la seva trajectòria, i el socialista Pep Jaume “Gall”, que tendrà la vara durant el darrer any i mig restant. A més d’aquests dos grups, el govern es conformà dissabte amb el suport dels vots de MÉS amb Dolors Sànchez al capdavant i el Pi d’Onofre Garcia. Sembla que inicialment les converses de GISCa van anar dirigides exclusivament a Pi i Més però finalment s’obrí la possibilitat d’incloure el PSOE dins del pacte, donat que els socialistes obtingueren més vots i regidors en comparació a l’anterior legislatura. Així doncs, l’únic partit que queda fora de l’equip de govern és el Partit Popular de Manuela Meseguer.
Tot i que les carteres encara no tenen nom i llinatge, tot apunta que el PSOE obtindria responsabilitat en les àrees d’urbanisme i mobilitat; el GISCa es quedaria amb esports, educació i fires i festes; cultura, patrimoni històric i benestar social recauria sobre MÉS i el Pi gestionaria serveis generals, policia i seguretat Ciutadana. Si no hi ha cap novetat, l’organització s’aprovarà a principis de la setmana que ve a través d’un ple extraordinari.
“Necessitam un equip de govern fort per fer front a totes les obres que venen ara després de la torrentada i prevenir futurs riscos que puguin sorgir” afirma el socialista Jaume “Gall”. A més, afirma que és “un gran canvi” poder accedir a la batlia després de 24 anys de govern independent i explica que assumeix la tasca “com un repte”. Així i tot, remarca que Puigròs “ha estat i és un bon batle” durant les dues dècades que ha governat.
Per la seva banda, Puigròs fa una valoració molt positiva del pacte perquè “finalment hem arribat a un consens molt ampli” i també remarca la importància d’aquesta unió per tal de sumar esforços i fer front a la gestió de les conseqüències de la torrentada. Així mateix, pel que fa a la cessió de 18 mesos de batlia, Puigròs explica que el pacte venia condicionat per la necessitat de consens i l’augment de vots dels socialistes.

Back To Top
Search