Skip to content

AIPC-SYS: què ens han portat a donar suport a la moció de censura

L’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC), davant certes acusacions, vol aclarir els següents fets:

La coalició AIPC-SYS obtingué, en aquestes darreres eleccions municipals de maig de 2015, més de 50 per cent dels vots tant als nuclis de Porto Cristo i s’Illot. D’aquesta manera ens sentim plenament legitimats per ser els representats de tots els seus veïns que, any rere any i ja en duim més de 20, confien en la gestió de la nostra formació. Basta veure com era Porto Cristo fa 20 anys i com és ara perquè quedi més que demostrat.

Els resultats de les eleccions al municipi de Manacor deixaren clar que la ciutadania volia un canvi. Canvi en el que, evidentment, hi havia de participar AIPC-SYS perquè augmentà en nombre de vots i regidors. La nostra formació, amb vocació clara de gestió en benefici de Porto Cristo, s’Illot i tot el municipi, apostà per un pacte de govern amb la força guanyadora dels comicis (Més-Esquerra). Decidírem sumar esforços amb el PI per tal d’arribar a un acord amb Més-Esquerra i PSOE que, després, també negociaren de manera conjunta. Aquesta, crèiem, era la millor manera de representar el desig de la ciutadania.

Una setmana abans de l’elecció de batle que fou dia 13 de juny, el PSOE decidiex, en una clara i reconeguda públicament estratègia amb Més-Esquerra, abandonar les negociacions argumentant que AIPC-SYS i el PI formaven part del passat. Però continuàrem negociant amb Més-Esquerra fins que dos dies abans del ple d’investidura, Més-Esquerra decideix rompre tot acord amb l’objectiu, com es demostrà, de fer batle Miquel Oliver en minoria amb el suport del PSOE i Volem.

Des d’aquest moment ençà, AIPC-SYS i el seu portaveu Joan Gomila han estat objecte d’una lamentable campanya de difamació i mitges veritats amb l’objectiu de justificar la impossibilitat d’un pacte de garantís l’estabilitat a l’Ajuntament de Manacor. Primer el ‘problema’ era el PI i després ho passà a ser el propi Gomila.

AIPC-SYS ha hagut d’aguantar el menyspreu del govern municipal cap al nucli de Porto Cristo. No només amb clares provocacions contra l’organisme de la Junta de Districte si no que una localitat de 7.000 habitants ha estat quatre mesos sense un responsable directe. Aquest fet, entre altres actuacions, ha duit Porto Cristo a un estat d’abandó demostrable. Afegint la manca de gestió en temes tan importants com el PGOU, així com el nul interès per arribar a acords o a consensos en temes d’importància. A més, s’ha hagut d’aguantar falses convidades a participar de l’equip de govern amb l’objectiu de desestabilitzar la nostra formació. I amb tot això, les lamentables posades en sospita i mitges veritats que només cerquen el mal personal de Joan Gomila.

Davant tots aquests fets, l’assemblea d’AIPC, i essent conscients que s’ha perdut una clara oportunitat històrica i per aclamació, decidí acabar amb aquesta insostenible situació i donar suport a la moció de censura amb PI i PP.

AIPC-SYS

Back To Top
Search