skip to Main Content

Ajudes, donatius i col·laboracions

Al llarg d’aquests dies han sortit moltes iniciatives  per a ajudar als damnificats de Llevant. Us en mostram un parell

Gloses i cançons per valor de 2.535 euros

Dissabte dia 13 d’octubre es va dur a terme a Can Lliro una vetlada solidària amb la participació dels Glosadors de Mallorca, Vers Endins i Biel Majoral. L’objectiu d’aquesta vetlada era recaptar fons pels damnificats de la torrentada de Sant Llorenç, i a tal efecte, hi havia una urna per a que la gent dipositàs els seus donatius. Prop de tres-centes persones va voler fer acte de presència a Can Lliro al llarg de la nit de gloses i cançons. Durant les gairebé tres hores d’espectacle es varen aconseguir recaptar 2.535; que s’ingressarien a un dels dos comptes oficials que ha obert l’Ajuntament per ajudar els damnificats. La vetlada va ser molt emotiva i s’hi va respirar coratge, poble i país.

L’èxit de les camisetes solidàries

Maties Alzina és un jove de Sant Llorenç que enguany està a Formentera. Era a una reunió de l’institut quan el seu mòbil va començar a fer fum. Es va tèmer per xarxes de la desgràcia del seu poble. “Ho vaig viure amb molta impotència, tenia moltes ànsies d’ajudar, de fer qualque cosa…” D’aquesta anhel va néixer una idea: “Vaig veure per Facebook el dibuix que havia fet Antoni Galmés. A la nostra associació, Granots i sopes, moltes vegades feim camisetes. I vaig pensar, perquè no feim una camiseta solidària? Ens va donar el disseny i ens posàrem en marxa.” Va ser un èxit absolut. “En aquests moments tenim recaptats més de 50.000 euros”

*A darrera hora ens varen avisar els joves de Sant Llorenç que les camisetes es farien amb el disseny de les botes amb fang, i no amb la imatge del card que abraçava l’església de Sant llorenç; perquè la segona mostra més l’esperit solidari i va més enllà de Sant Llorenç. I a més, perquè varen fer una enquesta en la qual es va imposar la segona imatge.

Donacions i serveis a través del facebook

“Donacions i serveis pels damnificats. Torrentada Llevant Mallorca 2018” és un grup de Facebook que va crear la llorencina Bel Llodrà. Ens ho conta: “Vaig tenir la idea perquè molta gent des del primer dia ens enviava missatges a veure si necessitàvem res… Molta gent volia ajudar i no sabia com fer-ho. Per això vaig pensar que un grup de Facebook era una manera fàcil d’organitzar aquesta ajuda.” En aquesta pàgina la gent pot penjar fotografies d’allò que té per donar i deixar el seu telèfon; perquè la gent interessada s’hi pugui posar en contacte. Tothom que vulgui pot afegir-se al grup. De totes maneres, diu na Bel: “Els ajuntaments ara ja han habilitat canals oficials. Jo he procurat també compartir tots els comunicats de l’Ajuntament. I també hem compartit a la pàgina els diferents actes i esdeveniments que es fan per recaptar fons.”

Back To Top
Search