Skip to content

Aladí i la llàntia meravellosa arriba a l’Auditori de Manacor en format musical

“Benvinguts a la llegendària ciutat d’Agrabah! Ciutat de catifes màgiques, herois voladors, famoses balades d’amor i més glamur i joia que cap altra ciutat del món. Vosaltres sabeu que Agrabah és famosa per una llàntia màgica. No vos deixeu enganyar per la seva aparença. Com passa molt sovint, el que importa no és el que feis per fora, si no el que s’amaga en el seu interior. Aquesta llàntia és la que va posar a Agrabah al mapa. Hi heu estat mai? No? Ho podem arreglar!”. Així es presenta la sinopsi del nou musical d’Aladí, una proposta innovadora i per a tots els públics, basada en un dels contes de les Mil i una nits. La història és coneguda per tothom: conta les peripècies d’un jove pobre, que és reclutat per un bruixot per aconseguir una llàntia meravellosa.
Aquesta producció neix com a resultat d’una feina molt cooperativa. De fet, són 6 persones les que s’han implicat en diferents àrees: l’actor i director Joan Toni Sunyer, s’encarrega de la direcció i la dramatúrgia, en Sebastià Gris, fa la direcció musical, na Margalida Salas, dirigeix la dansa, na Maria Antònia Gomila du la direcció vocal i en Pere Pascual i n’Ana Cabezuelo s’encarreguen de l’escenografia i el vestuari. A més, compta amb un elenc d’actors i actrius de proximitat com n’Alfonsina Ballester, qui interpreta la princesa Gessamí; en Toni Gelabert, que fa d’Aladí o en Sebastià Riera, qui fa el paper de geni.
“Entre actors, actrius, ballarins i ballarines, són 21 persones… I a més, hi ha una banda de música en directe, la Jazz Ensemble, que compta amb 10 persones més” explica el director de la producció, Joan Toni Sunyer. D’altra banda, afegeix que “la majoria són professionals del teatre i de la dansa i pràcticament són tots manacorins”.
Tot i que Sunyer va començar dirigint grups de nines i nins fa 12 anys i durant els darrers anys també ha dirigit grups d’adults, afirma que és la primera vegada que dirigeix un espectacle tan complex com Aladí, que mescla música en directe, coreografia i teatre. Així i tot, explica que “a l’altra banda, la de la direcció, s ‘hi trob molt bé, de vegades millor que actuant: “Com tot, tant actuar com dirigir, tenen coses bones i coses dolentes. Les gaudesc per igual” explica Sunyer.
Així mateix, pel que fa a la feina coral que suposa un espectacle d’aquesta envergadura, Sunyer afirma que cada àrea ha anat fent feina per separat i ell he anat supervisant que cadascuna d’elles fes feina dins una mateixa línia d’espectacle. “Les darreres setmanes, entre tots ho hem anat fusionant i és ver que és una feinada coordinar un musical com aquest però amb la gent que hi ha fet feina tot ha estat molt fàcil” explica el dramaturg.

D’altra banda, pel que fa a la fidelitat d’aquesta versió amb la història original, el director de l’obra diu que s’han canviat poques coses: “La història d’Aladí i la llàntia meravellosa que feim és molt fidel a l’original, tot i que sempre s’han de canviar algunes coses i alguns personatges per tal de fer-la més accessible al teatre. Sigui com sigui, conservam l’essència que la gent coneix d’Aladí”.
L’obra s’estrenarà d’aquí poc manco de dues setmanes i de moment està programada per 5 dies consecutius: “Estrenam el dia 26 de desembre a les 19.30 h a l’Auditori de Manacor i es podrà veure els dies següents, 27, 28, 29 de desembre a la mateixa hora i el 30 de desembre es farà una funció matinal, a les 12 del migdia”.

Back To Top
Search