skip to Main Content

Altraveu abandona l’Espai Na Camel·la i la Coordinadora d’Entitats es dissol

“Tristament, no hem pogut acomplir els nostres objectius principals: crear una sala polivalent, dinamitzar el Casal i aconseguir-ne la plena gestió cívica, que era un dels principals motius pels quals ens vàrem engrescar a formar part de l’Espai na Camel·la. No hem pogut dur a terme la nostra tasca com a associació –concerts, xerrades, projeccions, etc.– i la nostra feina a l’Espai na Camel·la s’ha vist reduïda a la gestió i organització de la Coordinadora i les reunions periòdiques amb el Consell”. Així de contundent es mostra l’associació Altraveu en una nota que han fet arribar a la nostra redacció aquesta setmana. Altraveu considera que “els entrebancs burocràtics, la falta suport i voluntat política han fet que en dos anys la nostra associació no hagi pogut dur a terme una programació amb normalitat” i carrega amb duresa contra l’Ajuntament i el Departament de Cultura, per qui “ens hem vist apartades i oblidades”.

L’associació considera també que els projectres per a l’Espai Na Camel·la de la Coordinadora d’Entitats i de l’Ajuntament són divergents: “La Coordinadora ha intentat impulsar un model assembleari i autogestionat, que fomenti l’associacionisme, la vida cultural de Manacor i la participació ciutadana real i efectiva, tal com marquen els seus objectius. Per contra, ens hem trobat amb un Ajuntament que no ha sabut delegar aquest espai a les entitats”. I finalment afirmen que “si no hi ha un canvi de pràctiques i discursos des de l’Ajuntamentles associacions de Manacor estan encaminades a la precarietat, a l’estancament i finalment a la desaparició.”

Cent per Cent ha parlat amb Daniel Gómez, representant d’Altraveu a la Coordinadora d’Entitats i també al Consell Sectorial, el qual afirma que “a l’Ajuntament li ha faltat valentia per enquadrar la manera d’entendre com s’ha de gestionar un espai públic dins Manacor. De manera general, ells controlen molt tots els llocs. Un casal de joves així com nosaltres el concebem ara per ara no pareix factible. No tenen al seu imaginari la possibilitat que una associació gestioni un espai pel seu compte”.

Back To Top
Search