skip to Main Content

Antoni Pastor fitxa per MÉS-Esquerra

No era cap secret. Les bones relacions que ja durant el darrer mandat de Pastor es forjaren entre l’exbatle i Miquel Oliver han continuat fins ara i han acabat fructificant amb l’entrada d’Antoni Pastor dins el partit ecosobiranista.

Sembla que les negociacions haurien començat a principi del mes d’agost passat, quan Pastor rebé la invitació del batle Oliver per visitar les excavacions de les fosses a Son Coletes. La bona sintonia mostrada per ambdós líders polítics ja feia pensar en algun moviment que conduís al que finalment ha passat.

En declaracions exclusives a la nostra publicació, Pastor afirma que “avui és un dia important, perquè veus com culmina un camí que comences fa tant de temps. He tengut claríssim sempre tant el tema de la llengua com també el de la recuperació de la memòria històrica”. L’exbatle afegeix, a més, que “aquesta confluència no hauria estat possible si no hagués vist també el camí tan centrat que ha agafat MÉS-Esquerra, amb polítiques decidides però allunyades de l’esquerra més radical”. Tot i que Pastor no s’ha declarat mai independentista, recalca que “MÉS-Esquerra és un partit d’espectre ampli on caben múltiples sensibilitats sobiranistes i és precisament aquest tarannà el que m’ha fet decidir per aquesta opció”.

Com se sap, Pastor, una vegada més, jugava a dues bandes i tenia també la carta de la nova Coalició per Mallorca, que volia liderar amb Joan Monjo, batle de Santa Margalida. A la fi, però, per evitar experiències com la del PI, on no va poder desbancar del lideratge Jaume Font, s’hauria decidit per l’opció de MÉS-Esquerra, “perquè ja és un projecte consolidat, i crec que hi puc aportar molta de la meva experiència, tant com a batle com també com a parlamentari”.

On no s’ha volgut banyar l’exbatle és en quina és la seva ambició política a partir d’aquest moment: “Està clar que si entres a militar és per donar el millor de tu des de la primera línia i així n’hem parlat tant amb en Miquel (Oliver) com amb na Joana Maria (Llull)”. No obstant això, crida l’atenció que el moviment s’hagi fet dins l’àmbit manacorí i que Pastor no parli en cap moment d’Antoni Noguera ni de cap altre càrrec orgànic del partit a Palma.

Miquel Oliver, eufòric

Per part seva, Oliver s’ha negat a fer declaracions a aquest mitjà i ens ha remès a la roda de premsa anunciada per a demà mateix, on compareixerà en companyia de la coordinadora del partit, Joana Maria Llull i del mateix Antoni Pastor, per explicar les motivacions i objectius d’aquest moviment polític. “Ara per ara només us puc dir que tant jo com l’entorn del partit estam eufòrics, perquè en Toni (Pastor) ha sabut veure que, encara que siguem un partit d’esquerres i que fa feina per les persones i pel país, tenim amb ell més coses que ens uneixen que no les que ens separen”.

Catalina Riera, hereva de Pastor en el lideratge del centredreta manacorí ha reaccionat amb naturalitat davant la notícia: “Vista la deriva ideològica de Pastor els darrers anys és un moviment que no ens sorprèn gens, i de fet per a nosaltres no era gens còmode que una persona com ell militàs dins el nostre partit. Li desig sort i encerts”. Un missatge semblant al que transmet Joan Gomila, exlíder d’AIPC i que també flirtejava darrerament amb la Coalició per Mallorca de Monjo: “No estic gens content d’aquesta passa d’en Toni. No et diré que no m’hagi vengut de nou, però és un poc una sorpresa per a mi. Sempre hauria anat on anàs ell, però aquesta vegada crec que s’equivoca, m’entens?”. Gomila lamenta el moviment de Pastor i diu que “jo tenia pensat retirar-me de la política, però amb això de Coalició per Mallorca Pastor m’havia tornat a il·lusionar per fer gestió, sense ideologia, neutra, així com a mi m’agrada. Però si ell no hi és, ara sí que em retir”.

Back To Top
Search