Skip to content

Antoni Serra parlarà de la maçoneria en la pròxima conferència de l’Obra Cultural

La maçoneria o la francmaçoneria desperta avui en dia una curiositat inusitada entre la població, segurament per mor de la poca informació que se’n té i pel fet que els maçons han estat perseguits històricament pels règims dictatorials (com el franquista) i l’Església catòlica. És per això que hem decidit convidar n’Antoni Serra, passat gran mestre la maçoneria regular de les Balears, perquè ens aporti una mica de llum sobre aquesta temàtica. La conferència es titularà “La maçoneria, la tradició hermètica d’Occident” i es durà a terme dia 20 de febrer, a les 20 hores, a la seu de l’OCB Manacor (carrer de Jaume II, 15 B).

Al llarg de la conferència, n’Antoni Serra ens parlarà de l’hermetisme o, més precisament, de la tradició hermeticoalquímica. Farà referència a la càbala, les escoles esotèriques iniciàtiques, els Collegia fabrorum, els gremis de constructors de les catedrals gòtiques, les guildes i les lògies operatives i especulatives dins la francmaçoneria regular com a transmissores de la tradició hermètica fins als nostres dies. A més, ens explicarà què consisteix l’art real, una ciència tradicional que, segons explica, “només pot ésser revelada oralment”.
N’Antoni Serra Capó (sa Pobla, 1962) és metge de professió i maçó des de fa més de 14 anys. Ha exercit diversos càrrecs de responsabilitat dins la Gran Lògia Provincial de les Balears, la qual depèn de la Gran Lògia d’Espanya. Fou nomenat gran mestre provincial de les Illes Balears durant el període 2012-2016. Ha impartit una conferència sobre la flauta màgica de Mozart i la simbologia maçònica i ha organitzat l’exposició “La maçoneria obre les portes” a la biblioteca pública Can Sales de Palma. Ha estat entrevistat per diversos mitjans de comunicació com la ràdio, la televisió i la premsa escrita per parlar sobre temes maçònics. L’any 2016 va participar en la primera marxa maçònica pública a La Palma.

Back To Top
Search