skip to Main Content

Aprovat el nou reglament d’ajudes econòmiques socials

El ple de dilluns passat, ordinari i corresponent al mes de maig, s’encetà amb la lectura a càrrec de Carles Grimalt, regidor d’Unides Podem, d’una declaració institucional per commemorar el dia d’Europa.

Sens dubte, però, el gruix de la sessió plenària municipal venia donat per l’aprovació d’incorporació de romanents que permetrà, entre d’altres, l’adquisició d’uns terrenys per a aparcaments a l’Hospital, o la reforma de via Majórica (per un muntant de més de dos milions d’euros). L’altra gran inversió és d’1,7 milions per a l’adquisició d’uns terrenys per a instal·lari la nova planta potabilitzadora i la construcció d’una nau per a aquest ús. Hi haurà també 500.000 euros d’ajuts per a la rehabilitació de façanes i 620.000 per a la millora del camí de la Mola En total, s’incorporen 6,9 milions d’euros que permetran a l’Ajuntament continuar amb projectes que, mentre aquests doblers varen estar retenguts per la llei Montoro, no varen ser possibles.

Uns festius molt patronals
El ple també aprovà els diesfestius locals. Enguany els dos dies triats pel ple, i aprovats per unanimitat, foren el ja tradicional 17 de gener, Sant Antoni; i, atenció, el 25 de juliol, Sant Jaume. En el cas de Porto Cristo, la festivitat manacorina del sant de la copinya és substituïda per la patrona local de la marededéu del Carme.

Un reglament esperat durant dècades
Amb l’abstenció de l’oposició i el vot favorable de l’equip de govern s’aprovà també dilluns el nou reglament de prestacions econònmiques d’urgència social. La delegada de Serveis Socials, Carme Gomila, explicà que el reglament fins ara vigent era del 1997 i “havia quedat molt desfasat ja que no determinava ni criteris tècnics ni quanties”. Gomila rebé l’enhorabona tant de part de Maria Bel Bauzà (PP) com de Catalina Riera (PI), ambdues exregidores del ram, que destacaren “la feina que s’hi ha fet” i també la necessitat del nou document, però s’hi abstingueren argumentant que “es tracta encara d’una aprovació inicial”. La delegada Gomila explicà que amb el nou reglament “algunes de les prestacions poden tenir establerts uns requisits específics i també s’estableix una quantia màxima que podrà atorgar-se. L’atorgament de la prestació requerirà de la valoració prèvia per part dels professionals, que hauran de tenir en compte la vessant social i l’econòmica. Anualment s’elaborarà un document tècnic de prestacions econòmiques que permetrà la fixació d’una quantia màxima per a cada tipologia”.

Camins públics
El ple també aprovà definitivament la IV modificació de l’inventari de camins i camades d’ús públic. La portaveu del Partit Popular, Maria Antònia Sansó demanà que es deixàs el tema damunt la taula, atès que “hi surten camins que no existeixen i d’altres que existeixen no hi són presents”, a més d’alertar que la part gràfica d’aquest inventari “és un copiar i aferrar del cadastre de 2001, quan molt més recentment se n’ha fet una modificació”. Núria Hinojosa recordà a Sansó que la modificació del cadastre a què feia referència la líder popular “només ho era a efectes fiscals, però que no afectava per a res la disposició gràfica”. En aquesta nova modificació s’han eliminat aquelles camades de menys de 300 metres lineals que donen accés a menys de quatre parcel·les i que no connecten amb cap altre camí.

Back To Top
Search