skip to Main Content

Arriba el canvi

No ha estat tan ràpid com hom hauria pogut pensar en un principi, però després de dies d’intensa negociació, els elements negociadors de MÉS-Esquerra, PSOE i Unides Podem han pogut finalment tancar un acord de governabilitat per als pròxims quatre anys. Tot i els dubtes que en algun moment han aflorat i també tot i les diferències que han hagut de polir, sembla que finalment ha imperat el tantes vegades invocat “esperit dels 144 dies” i els tres partits, sense comptar amb ningú més (entre d’altres coses perquè entre tots tres sumen onze regidors) han configurat la seva idea de govern per als pròxims quatre anys. Tot i que en un primer moment es va parlar, i molt, de la demanda d’un temps de batlia per part dels socialistes (els altres grans triomfadors de les darreres eleccions per darrere MÉS-Esquerra), i que també després Unides Podem va reclamar també amb vehemència i contundència la seva corresponent quota de poder, l’acord final ha establert els quatre anys complets de batlia per a Miquel Oliver, l’àrea d’urbanisme per a Núria Hinojosa i Serveis Generals per a Carles Grimalt. AIPC, de moment, queda fora d’aquest equip, tot i que els portenys, malgrat saber que no eren necessaris per configurar el pacte, també s’han deixat estimar aquests dies.

Dissabte va tenir lloc l’acte institucional de presa de possessió dels regidors i d’investidura del nou batle. I avui començaran unes intenses setmanes de reunions del batle i dels nous delegats com a equip i també amb els diferents equips funcionarials per explicar de quina manera volen fer feina els pròxims quatre anys.

És ara que li arriba a Miquel Oliver i al seu equip la vertadera prova de foc. Els 144 dies de fa quatre anys de poc serviren per veure cap a on anirien vertaderament les polítiques que volien implementar els tres partits que ara governaran Manacor. Política de símbols, declaracions d’intencions, i algunes accions decidides com ara en la qüestió de Cala Varques o també amb el Pla General. Poca cosa més pogueren fer abans de l’arribada de la moció de censura que reconciliava gent aparentment irreconciliable. Ara la gent de MÉS-Esquerra, PSOE i Unides Podem hauran de demostrar que es volen mantenir forts en els símbols i contundents en les accions. Manacor vol estar ordenat urbanísticament, vol estar net com una patena, vol que es facin complir les ordenances, vol tenir aigua potable, vol poder gaudir de les seves platges i fer-ho en consonància amb la natura, i vol veure que el canvi que ha votat no és només una papereta dins una urna. La inacció d’aquests darrers quatre anys i les polítiques dretanes de dotze anys de pastorisme han de ser vençudes a la fi. N’estarem a l’aguait.

Back To Top
Search