skip to Main Content

La biblioteca de l’IES Mossèn Alcover albergarà la col·lecció de llibres personal de Joan Riera Ferrari

[pullquote] Es preveu que dins el curs que ve el material, que ara està en procés de selecció i classificació, ja estigui disponible per a tothom qui el vulgui consultar
[/pullquote]

Per a nosaltres és un honor i estam molt agraïts que Joan Riera Ferrari volgués que la seva biblioteca personal fos custodiada per la nostra biblioteca”. Qui així parla és Toni Gayà, director de l’IES Mossèn Alcover. Ho fa en companyia de Bel Riera, des de fa tants d’anys bibliotecària a l’emblemàtic centre de secundària manacorí. “Els seus marmessors es posaren en contacte amb nosaltres per fer-nos el llegat de la biblioteca privada de Joan Riera Ferrari”, diu Riera. A banda d’una extensíssima col·lecció de llibres, entre el material que ha rebut la Biblioteca Miquel Àngel Riera hi ha algunes caixes de col·leccions de diapositives dels viatges que va fer Riera Ferrari a Venècia, Egipte, Alemanya, etc. Una de les etapes de la pintura de Ferrari està inspirada en Venècia, i segons explica Bel Riera, “hi podríem trobar imatges molt interessants que hi estiguessin relacionades”. La intenció de la bibliotecària és digitalitzar totes aquestes imatges.

Pel que fa als llibres, unes cinquanta o seixanta caixes plenes, ara estan en fase de selecció i classificació. una vegada acabada aquesta fase, començaran les tasques d’inventariatge i catalogació.

Entre els volums llegats per Riera Ferrari hi ha llibres de viastges, però també novel·les, catàlegs, enciclopèdies d’art, revistes especialitzades… Segons explica Bel Riera, “és una col·lecció molt personal i molt emprada, hem trobat molts de punts de llibre entre les pàgines, no era una col·lecció de llibres per fer guapo”.

La bibliotecària recorda que “Riera Ferrari era molt amic de Miquel Àngel Riera, i és molt possible que volgués que la seva col·lecció de llibres acabàs a la nostra biblioteca perquè du el nom de l’autor de L’endemà de mai”.

Riera, a més, recorda que “vaig tenir la sort de conèixer Joan Riera Ferrari, de qui s’ha de destacar una cosa important: la seva generositat, que com diu el proverbi àrab, és un do dels habitants del paradís. Tothom qui anava a veure’l no se n’anava mai de buit: Estel de Llevant, Aproscom, Llevant en Marxa i tantes altres iniciatives solidàries reberen el seu escalf”.

La intenció de l’institut i de la biblioteca és que la col·lecció de Riera Ferrari “estigui a l’abast de tothom i es pugui consultar”. Bel Riera recorda que no és el primer cas de cessió de biblioteques privades a centres escolars. De fet, a la seva hi ha la col·lecció del musicòleg Ramon Codina, i també les partitures de les obres del compositor Xavier Gelabert.

Sigui com sigui, “tant els estudiants de batxillerat artístic com els estudiosos de l’obra de Riera Ferrari o de l’art en general, hien podran treure molt de profit”, acaba recordant el director Toni Gayà.

Es preveu que dins el curs que ve es pugui fer un acte per mostrar l’espai on s’ubicaran els llibres de Riera Ferrari.

Back To Top
Search