skip to Main Content

Cala Varques, un cop més (Resposta a Pedro Rosselló)

Fa només quinze dies que la consellera del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, venia a presentar a Manacor la llei que s’està tramitant dels camins públics; i la notícia de la setmana passada era que el camí d’accés a Cala Varques estava un altre cop tancat. A la presentació jo li vaig fer una reflexió: que era molt fàcil tancar un camí públic però molt problemàtic tornar-lo a obrir. Per exemple, tenim el camí de Cala Magraner, tancat per la família Sureda, família de regidors, batlesses i consellers del Partit Popular, que fa més de vint anys que està tancat i en part destruït, però aquí no passa res!
A Cala Varques, amb més o menys dificultats, gairebé sempre hi havíem pogut anar; el problema no era molt greu perquè el pas a peu es realitzava sense problemes. L’Ajuntament sap que hi ha un camí públic que accedeix a la cala, en té constància als seus arxius municipals i, en ocasions, s’ha fet feina per a aclarir el seu traçat correcte.
En temps d’en Bernat Amer com a regidor d’urbanisme s’hi va fer una visita amb tècnics i regidors per poder aclarir el vertader traçat, s’hi va treballar de bon de veres. Però els regidors canvien i el desinterès dels encarregats actuals es més que evident; no de bades en Pedro Rosselló, batle fins fa poc i ara primer tinent de batlessa i delegat de medi ambient, va tenir la barra d’eludir la seva responsabilitat amb la gestió del camí públic. L’Ajuntament, senyor Rosselló, te l’obligació de mantenir els béns municipals dels quals formen part els camins públics, i aquest ho és! I li recordaré que els camins públics son inalienables, imprescriptibles, inembargables. Ara bé, la seva deixadesa en les seves obligacions no ens ve de nou, ben bé ens podríem demanar què fa vostè dins l’Ajuntament, a banda de cobrar cada mes?
És ben necessari aprovar una llei que sancioni durament aquells que, amb les seves actuacions, perjudiquen els interessos comuns, així com també aquells que en deixar de complir les seves obligacions no fan respectar els béns comuns que són teus, meus i de tots els ciutadans d’aquest municipi. Senyor Rosselló, les competències en camins públics municipals són del batle i dels regidors que governen el municipi, així que faci el favor de treballar per al bé comú i assumeixi les seves obligacions!

Sebastià Gaià

Back To Top
Search