skip to Main Content

“Cala Varques no pot estar en la situació que està ara”

Com valores l’any i mig de gestió de Pedro Rosselló?
La valoració és positiva. Ha aconseguit tenir un equip de govern cohesionat i tot i que hi havia regidors nous, tots han estat amb ganes de fer feina han anat complint amb la tasca que s’havien marcat. Ha tengut un bon quefer per cohesionar tres grups municipals, però ha donat molta confiança als regidors i això té molt de mèrit.

Amb quines expectatives assumeixes la batlia? Com es coneixerà que Cati Riera és batlessa?
Supòs que cada persona té el seu estil. Tots els regidors tenim en comú que volem el millor per a Manacor. Ara bé, el que dus dedins és el que marca l’estil que cada un té.

Hi haurà remodelació de govern?
Quan vàrem fer aquest pacte, la idea era que tothom agafàs unes delegacions fins a final de legislatura, inclosos en Pedro i jo. El que sí que canvia és que una vegada que ets batle és la teva àrea de gestió, que és tot.

S’arreglarà per a l’estiu que ve el problema de Cala Varques?
És un tema complex i que jo marcaré com a prioritari. No vol dir que tenguem la solució aquest any, però l’Ajuntament ha de ser molt pesat amb les altres institucions. Cala Varques no pot estar en la situació que està ara, perquè ni nosaltres ni la gent que hi va en podem gaudir. Si és excepcional l’hem de tractar de forma excepcional. És un tema per tractar amb presidència del Govern, i plantejar fins i tot si s’ha de comprar i declarar-ho parc natural.

Es resoldrà el conflicte amb la policia?
L’objectiu dins enguany es resoldre la qüestió de la Relació de Llocs de Feina. Si ho resolem, resoldrem també el problema de la policia. És un tema difícil perquè és complicat valorar els llocs de feina sense veure les persones que els ocupen. Així i tot, s’ha avançat moltíssim.

Tendrem el Pla General aprovat pel juliol?
M’hauré de tornar a posar les piles en Pla General. Tenc confiança absoluta en al delegada. Dilluns a Ple duim el nomenament de Catalina Rigo com a persona que dirigirà la feina que ha de fer l’empresa contractada per redactar el Pla General. Tenir-lo aprovat ens donarà seguretat jurídica, a banda de resoldre definitivament la problemàtica de les zones verdes, que ens empeny a tenir-lo aprovat.

Veurem obert l’edifici de l’antic quarter dels sementals?
Aquest estiu hem estudiat la manera de com podríem argumentar que l’Ajuntament cedeixi el local. Enguany no s’obrirà, però sí que voldria donar la notícia que el problema s’ha desbloquejat i que l’edifici serà per a Simó Ballester.

Tendrem un poble més net?
Són temes reiterats que sempre surten a la junta de govern: la neteja, la poca presència policial… S’ajunten dues coses: que l’empresa compleixi i que la gent no embruti. Si està net és més difícil que la gent embruti. Em consta que el batle s’hi està esforçant. És important fer una campanya de sensibilització i acompanyar-la del càstig.

Qualque altre punt calent?
Sí. Feim feina perquè els carrersestiguin nets, en condicions i accessibles per a tothom. Entenc que és molt molest, però ho hem de passar perquè la gent s’hi pugui sentir a gust.

Back To Top
Search