Skip to content

Canvis a la Sala

Amb pocs dies de diferència hem tengut notícia de dues renúncies de pes en l’àmbit cultural manacorí. Informàvem ja en el darrer número de la dimissió de la directora de l’Escola de Mallorquí, Emma Terés, després de nou anys en el càrrec. Aquesta setmana es fa pública també la renúncia de Bàrbara Sagrera a continuar al capdavant de la gerència de la Institució Pública Antoni Maria Alcover.

Sens dubte, es pot considerar una casualitat, si és que les casualitats existeixen, que les dues tècniques hagin presentat la renúncia en el mateix moment. Tanmateix, el temps de reflexió que va suposar l’aturada del confinament pot haver estat determinant en la precipitació dels esdeveniments. Sigui com sigui, el cas és que Emma Terés acumulava quasi una dècada al capdavant de l’Escola, sense haver aconseguit mai, després de demanar-ho moltes de vegades, un auxiliar administratiu que complementàs la seva tasca. La situació de Bàrbara Sagrera a la Institució havia acabat ara gairebé en la mateixa situació. La Institució, com a eina de difusió de la figura i l’obra d’Antoni Maria Alcover, i també com a agent dinamitzador cultural en el centre de la vila, i l’Escola, com a centre d’ensenyament tant de la llengua catalana com de balls i danses populars, a més, també de la seva aportació en l’àmbit de les conferències i cursos monogràfics, han estat, són i seran puntals necessaris i imprescindibles perquè Manacor continuï sent la capital cultural autocentrada de Mallorca.

La tasca d’aquestes dues dones ha estat ingent, responsable, implicada i entusiasta. Cal acomiadar-les amb gratitud i estima, i cal també reflexionar molt bé sobre les persones que les substituiran (ja se sap que Margalida Rosselló serà la nova directora de l’Escola), perquè puguin continuar la seva tasca com fins ara. D’altra banda, tot i sabent les mancances que hi ha en altres departaments i també les dificultats per habilitar places per les limitacions a l’autonomia municipal imposades des de Madrid (primer pel PP, després pel PSOE), els responsables polítics municipals haurien de malavejar per dotar del personal necessari ambdues institucions.

Finalment, les dues renúncies han coincidit en el temps també amb la destitució de Joan Albert Pons com a reponsable de comunicació de l’Ajuntament, que serà substituït per Mercè Pinya. Sort i ventura al politòleg maonès en el nou camí que obre i encerts i bona feina per a la periodista manacorina, treballadora anys ha d’aquesta casa nostra.

Back To Top
Search