Skip to content

Cent autors d’obres literàries i artístiques aspiren a obtenir un dels Premis Ciutat de Manacor 2016

Aquest dissabte, dia 21 de maig, és un gran dia per a la cultura de Manacor. A les dotze del migdia se celebrarà l’acte d’entrega dels Premis Ciutat de Manacor 2016 en les categories de Novel·la, Poesia, Teatre, Assaig i Arts Plàstiques. Enguany “hem rebut seixanta-sis obres literàries i trenta-quatre propostes artístiques que el jurat ha hagut de seleccionar per destriar els autors guanyadors de cada categoria dels Premis Ciutat de Manacor 2016”, expliquen des del Departament de Cultura.

L’acte d’entrega dels premis tendrà lloc a la Institució Pública Antoni M. Alcover i és obert a tothom. Enguany “l’actor Joan Miquel Artigues exercirà de presentador i, a més de la presència dels autors premiats, els assistents podran gaudir de l’actuació del trompetista Tomeu Barceló i de l’homenatge a l’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver, que recentment ha estat guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes”, destaca la regidora de Cultura, Antònia Llodrà. “Estic convençuda que passarem una bona estona i des de l’Ajuntament volem convidar a l’acte d’entrega dels premis a tots els ciutadans amb ganes de celebrar la Cultura”, afegeix Antònia Llodrà.

Poques hores després de l’entrega de premis, el mateix dissabte dia 21 a les 19 h, s’inaugurarà l’exposició que mostrarà el Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2016 i onze obres més, seleccionades entre les trenta-quatre propostes artístiques que optaven al premi d’enguany.

Premis i jurat
Aquesta edició dels Premis ha comptat amb un jurat d’excepció. Els encarregats de triar el Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver, dotat amb 5.000 euros i amb l’edició de la novel·la premiada, han estat l’articulista i crític literari Daniel Capó Laisfeld, el periodista cultural Jordi Nopca i l’escriptor i professor de la UOC Jaume Claret Miranda.

En l’apartat de poesia, les autores Lucia Pietrelli, Glòria Julià Estelrich i Àngels Cardona Palmer han estat les encarregades de triar l’original guanyador del Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera, dotat amb 3.000 euros i amb l’edició del poemari. En l’apartat de teatre han estat Bartomeu Amengual, director del Teatre de Manacor; Joan Antoni Sunyer, actor i director; i Guillem-Jordi Graells i Andreu, dramaturg, director teatral i crític, els que han hagut de seleccionar el guanyador del Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover.

En la categoria d’assaig, el jurat ha estat compost per Gabriel Seguí Trobat, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB; Felip Munar i Munar, de la UIB, glosador i divulgador cultural; Margalida Coll Llompart, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. Ells han estat els encarregats d’atorgar el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover, dotat amb 3.000 euros i que preveu l’edició de l’obra guanyadora.

Pel que fa a les arts plàstiques, la directora del Museu d’Art Contemporani de Palma, Es Baluart, Nekane Aramburu; el comissari Fernando Gómez de la Cuesta; l’artista Horacio Sapere i el galerista Pep Llabres han estat els encarregats de triar entre els aspirants el guanyador de XXIII Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques, un premi que ja compta amb una llarga trajectòria i una dotació de 4.000 euros.

FOTOGRAFIA: A la imatge hi apareixen els guanyadors de les quatre categories literàries dels Premis Ciutat de Manacor 2015.

Back To Top
Search