Skip to content

El Museu d’Història de Manacor celebra el 90è aniversari amb escolars manacorins

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, se celebra a tot el món des del 1977, gràcies a l’impuls del Consell Internacional dels Museus (ICOM). L’objectiu d’aquesta celebració que es fa arreu del món és apropar la tasca dels museus a la ciutadania, i a Manacor més de tres-cents escolars han anat avui al Museu d’Història de Manacor, torre dels Enagistes, per aprendre algunes coses dels museus i dels paisatges culturals. De fet, Museus i Paisatges Culturals és el lema que enguany ha triat l’ICOM per celebrar aquest dia.

Però a Manacor aquesta efemèride coincideix enguany amb un aniversari molt especial. “Enguany el Museu compleix 90 anys d’existència i volem compartir amb tothom l’alegria que tenim els que en formam part perquè el de Manacor va ser un dels espais museístics pioners a Mallorca”, explicà la directora del museu, Maria José Rivas. Tal vegada una de les imatges que quedarà per al record del 90è aniversari del Museu serà la del mosaic amb forma de “90” que han fet els escolars davant la torre dels Enagistes, la seu del Museu d’Història de Manacor.

Amb aquest doble propòsit, celebrar el Dia Internacional dels Museus i el 90è aniversari del museu manacorí, els escolars manacorins han arribat des del Simó Ballester, Pere Garau, Es Canyar i Joan Mesquida a primera hora del matí. El seu objectiu era formar part d’un dels quatre tallers que durant tot el matí s’han desenvolupat al Museu de Manacor i del taller que s’ha celebrat al molí d’en Fraret, seu de la secció etnològica del Museu.

DSC_0838

“En el taller de sistemes hidràulics els alumnes han après com funciona la sínia del Museu i han pogut decorar una teula; també han fet adhesius amb la forma d’elements dels poblats talaiòtics, els més grans han observat com el paisatge manacorí ha canviat amb la història i alguns alumnes han pogut aprendre coses de les murades i dels sistemes defensius dels talaiòtics”, ha afegit la directora del Museu. “I en el molí d’en Fraret els alumnes han pogut observar eines i feines del camp per estudiar com han contribuït a transformar el paisatge”, ha conclòs la directora.

Avui horabaixa serà el torn de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, que celebraran el Dia Internacional dels Museus amb el sopar anual de socis, que tendrà lloc al Museu.

Back To Top
Search