skip to Main Content

La ciutadania fa balanç i mira al futur

[pullquote] Dotze persones participen en una nova enquesta del Cent per Cent i responen les següents qüestions: Destaca una cosa bona i una cosa dolenta de l’any 2017. I què t’agradaria que duguessin els Reis?
[/pullquote]

“Vull un tren nou, sense goteres ni transbords”

Margalida Cortès, exregidora: “Bona, he descobert com és de preciós fer de catequista de primera comunió. Dolenta, que les dones encara no som allà on ens toca, ens queda molt de camí. Per acabar, he anat a Palma en tren i és un desastre. Voldria que els Reis em duguessin un tren nou, sense goteres, sense transbord i directe de Palma a Manacor”

“Hi ha esperances per a projectes col·lectius que aportin canvis”


Joan Miquel Artigues, actor: “La dolenta, l’us reiterat de la violència d’estat contra persones que manifesten la seva opinió pacíficament. La bona, és emocionant veure que hi ha esperances per a projectes col.lectius que aportin canvis en aquest món estancat. Als Reis, pas de demanar-los res. Aire. O república.”

“Als Reis demanaria felicitat per tothom!”


Kika Mas, regidora: “Una cosa bona, la millor que em podia passar a nivell personal, el naixement de’n Llorenç, el nostre segon fill. De cosa dolenta destac l’empresonament d’Oriol Junqueres: una bellíssima persona i un polític honrat i just. Als reis els demanaria felicitat per a tothom a carretades!”

“A Europa encara són possibles maneres dictatorials de governar”


Jordi Caldentey, president de l’OCB:“Destacaria per bé que a Europa encara hi ha qualque poble amb criteri propi, que no es deixa teledirigir. Per mal, que encara són possibles a Europa maneres dictatorials de governar..Els Reis jo voldria que em duguessin veure l’alliberament dels presos polítics.”

“Voldria que els Reis poguessin dur salut per tothom”


Pep Mascaró, entrenador: “Destacaria una cosa bona a nivell professional: el bon funcionament del Renshinkan, en tots els aspectes. De dolent destacaria la divisió que hi ha en la gent per mor de la política. I un desig de Reis seria que poguessin dur salut per a tothom”

“No entenc que hi hagi presos per qüestions ideològiques”


Bàrbara Duran, professora: “Destacaria els reconeixements que han rebut Antoni Parera Fons, Bernat Nadal, Joana Gomila i Magdalena Gelabert. Manacor és un referent cultural. Negatiu, la reacció de l’Estat davant el procés català. No entenc que avui hi hagi presos per qüestions ideològiques. Pels reis, acabar la tesi! I que alliberin la gent que és a la presó.”

“Trenta anys més tard Manacor podria tenir aigua potable”


Rafael Gabaldón, periodista: “Cosa bona: Es fan les passes suficients i les proves pilot perquè la ciutat de Manacor després de trenta anys tengui aigua potable. Dolenta: A pesar de seguir en vigor la llei de no fumar en els locals tancats, es continua fumant devora els centres de salut i els col·legis i a les terrasses tancades. Desig de Reis: que l’egoisme sigui erradicat, germini l’interès general en el planeta i es detengui la destrucció a què el sotmetem.”

“Una cosa dolenta són els 96 feminicidis que hi ha hagut a l’Estat”


Anna de la Salut, periodista: “Bona: la sentència favorable al poble de Manacor per les zones verdes. Dolenta: els 96 feminicidis que s’han comptabilitzat a l’estat espanyol. Ja que l’Ajuntament no ens fa massa cas, als Reis els demanaria que duguessin a Manacor un nou PGOU d’una vegada per totes, i unes festes populars més participatives i feministes.”

“Bo: Que l’Ajuntament hagi guanyat el pleit per les zones verdes”


Joan Gomila, actor: “Coses bones: A nivell particular que el nostre projecte d’empresa cultura s’ha consolidat. A nivell col·lectiu, que l’Ajuntament hagi guanyat el plet per les zones verdes. Coses dolentes: La repressió de l’Estat Espanyol davant el procés d’independència, per la seva enorme torpesa i pel fet de mantenir presos polítics i polítics a l’exili. A més de crear una sensació de barra lliure per a l’extrema dreta. Pels Reis deman salut per a la família i a nivell col·lectiu major consciència crítica del moment polític.”

“Vaig néixer en una repressió i moriré en una repressió”


Jaume Santandreu, excapellà: “La cosa bona és que som vius. Però res més. La dolenta: jo mai em pensava que hagués nascut en una repressió i morís en la mateixa repressió. Estam ben igual que el 1936. Que Oriol Junqueras sigui a la presó em revolta. Per al 2018, només puc tenir un desig: que no hi hagi presos polítics ni exiliats. M’és igual independència. Però repressió, no, de cap manera!”

“Ens tapam els ulls quan veim coses que no ens agraden”


Antonio García, regidor: “El millor d’aquest any per mi ha estat que tots els que m’envolten han tengut salut. El més dolent és la maldat que té la gent, la competició. No sé si ho duim dins els gens, i m’incloc a mi també. Som egoistes i ens tapam els ulls quan veim coses que no ens agraden, per exemple amb els refugiats. Per això deman als Reis pau per a tots.”

“Demanaria als Reis deixar d’estat vetat a IB3”


Carles Grimalt, regidor i artista: “La cosa bona és que Manacor deixa de tenir un batle del Partit Popular i la dolenta és que continuam amb el Partit Popular dins l’equip de Govern, i això afecta les polítiques socials, com per exemple la igualtat. Pels Reis demanaria deixar d’estar vetat a IB3.”

Back To Top
Search