skip to Main Content

“Com a percussionista solc estar envoltada d’instruments, a ‘Corporal’ només som jo i el meu cos davant el públic”

Bel Miquel Cazorla és una jove músic que dia 22 presenta ‘Corporal’ a s’Escat. Un espectacle que inclou la percussió i la performance i que ha sorgit a partir del seu darrer projecte universitari.

Dissabte dia 22 d’octubre presentes ‘Corporal’ a Manacor. Serà a les 20.30 h a s’Escat. Com definires el que hi mostraràs?
Corporal és el títol d’aquest concert on l’ús del cos humà és la base d’on sorgeix tota la música. Interpret obres des dels anys 60 fins a l’actualitat. Com a percussionista estic acostumada a estar envoltada de marimbes, vibràfons, bateries i timbals. A Corporal, però, estic tota sola. Només hi som jo i el meu cos davant el públic.

Ni tan sols la teva veu hi té un paper?
Només en una de les peces que interpretaré. Però jo no cant, no som cantant. L’obra és de Cathy Barberian i en aquest cas la veu hi té un component musical. L’obra consisteix en una partitura gràfica, un Stripsody. La partitura està plena de dibuixos a l’estil de les vinyetes de còmic i jo reproduesc les onomatopeies que hi apareixen.

D’on sorgeix aquest projecte tan peculiar? 
Ha nascut del meu darrer treball a la universitat. He cursat el Màster d’Interpretació musical i investigació performativa a la universitat Alfonso X el Sabio de Madrid. Corporal encara ara és un espectacle en construcció. Ja l’he mostrat a Madrid, a Sóller i ara em fa una il·lusió especial poder oferir-lo al meu poble. I esper poder continuar girant-lo.

Còrpora, però, no és l’únic projecte musical que tens en marxa…
No, també form part del grup Saborino, que va néixer a partir d’una residència de creació musical a la Fundació ACA, impulsada per l’Ajuntament de Palma. Varen seleccionar sis músics per incorporar elements de la música tradicional de Mallorca a altres estils i sonoritats. Els components de Saborino no ens coneixíem de res, però varen ser 10 dies intensos en què vàrem compondre 7 temes des de zero. La veritat és que ens entenem molt bé i seguim component cançons. Gràcies a aquest projecte hem actuat al Festival de la Cançó Mediterrània de Palma, a la Fira B, a la Fira Mediterrània de Manresa. A més amb Saborino també anirem a tocar a Lloseta i al Teatre Principal de Palma.

Com a percussionista també ets una de les tres potes del grup Haguruma, no? 
Sí, som un trio, tres músics ben engrescats que ara estam fent feina i assajant. Ens coneixem del Conservatori Superior de Música i des de llavors hem fet un bon equip. Ara seguim amb aquest projecte que gira al voltant de la música contemporània.

T’hem sentit tocar amb la Banda de Manacor, amb la Jove Orquestra de les Illes Balears… Et sents part d’aquesta nova onada de músics manacorins?
Jo no tenc cap classe de rellevància dins el món cultural! He acabat el màster aquest setembre i a poc a poc vaig movent projectes. Trob molt interessant el projecte de l’associació s’Escat. Coneixia alguns dels impulsors i en som sòcia perquè fan una programació interessantíssima i de molta qualitat. Si hagués de dir algun grup de referència manacorí, m’agrada molt el que fan na Joana Gomila i na Laia Vallès. Els seus dos discos són brutals, connect amb la seva manera d’entendre la música i la tradició.

Fotografia de Sergi Cazorla Mas

Back To Top
Search