Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

Comença l’escola amb les il·lusions i les pors de sempre

En Hamza davalla el carrer del Barracar caminant davant davant sa mare, que du per la mà la seva germana petita. Van a la Salle. Na Dayana arriba tota sola en Es Canyar, ja és grandeta. En Tomeu va assegut al seient de darrere de l’Audi de son pare, que el du a la Puresa. En Miquel arriba amb alegria nova, a peu, i amb son pare i sa mare, a l’escola de Son Macià. És l’inici de curs. Els carrers bullen. Agents de la Policia Local regulen el trànsit davant les escoles. Alguns mestres surten a rebre els infants al portell del pati. Una vegada que els al·lots són dins l’escola, moltes mares queden a valorar plegades com ha anat aquest primer dia. Per a la majoria, el dia del retorn. Per als més petits, el dia més temut de tots, el de deixar el niu càlid de la casa pairal per acudir a la “selva” de l’escola.

Més enllà, però, de la festa que suposa aquest primer dia escolar, hi ha una feina coordinada de molta de gent, començant pels equips docents, les associacions de pares i mares, els consells escolars, passant per l’Ajuntament i acabant en la Conselleria d’Educació. Fruit de tot aquest esforç comunitari són les novetats del curs escolar d’enguany. La principal, sense cap mena de dubte, l’obertura del nou CEIP Pere Garau de Son Macià. Una escola que ocupa el mateix solar que l’antiga però de total nova planta. Després de dos cursos d’exili dels alumnes macianers a les aules de l’IES Manacor. Es tracta d’una reivindicació històrica que avui, a la fi, ha pogut ser resolta satisfactòriament.

La que encara dura és la demanda per part dels pares i mares dels alumnes del CEIP Ses Comes de Porto Cristo, l’única escola que continua tenint barracons en el municipi. Les obres de construcció de les noves aules sembla que podran començar durant aquest curs. El carrer de …, que separa l’escola de la plaça de Ses Comes ja ha estat definitivament tancat i acull els barracons que abans ocupaven el pati de l’escola.

Una altra situació en vies de solució és la que afecta l’edifici de l’antic quarter dels Sementals. Sembla que la situació entre Ajuntament, IMAS i Conselleria d’Educació s’ha desbloquejat i que potser el curs que ve ja podria ser incorporat al conjunt del Simó Ballester.

Finalment, la sentència que anul·lava la distribució igualitària d’alumnes NESE als centres de Manacor, fruit de l’acord del Consell Escolar Municipal, ha tengut els seus efectes sobre l’escolarització entre els infants de tres anys. Tanmateix, l’esperit de col·laboració entre els diferents centres sembla que vencerà aquest inconvenient per al combat contra la segregació a les aules de Manacor.

Un curs, per tant, que comença amb il·lusió, però que alhora planteja nombrosos deures a la comunitat educativa i sobretot a la Conselleria d’Educació com a màxima responsable de la matèria.

PUBLICITAT

Back To Top
Search