skip to Main Content

Condicionar l’espai del punt verd tancat a Porto Cristo ha costat 100.000 euros a l’Ajuntament

 

Amb l’absència física de les regidores Carme Gomila i Maria Bel Bauzà, que tanmateix varen poder seguir la reunió des de ca seva gràcies als avenços tecnològics, va tenir lloc el Ple ordinari del mes de gener, el primer de l’any 2022.

La trobada va començar amb vivor i contundència, arran del nomenament com a assessor de Medi Ambient de Gaspar Fuster. Fuster estarà a una 75 per cent de dedicació i per això es va elevar al ple l’aprovació de la compatibilitat d’ambdues dedicacions del nou assessor. La portaveu del Partit Popular, Maria Antònia Sansó expressà els dubtes del seu grup entorn d’aquest nomenament i afirmà que es tractava d’una mesura “immoral per part vostra, que quan estàveu a l’oposició, criticàveu que nosaltres tenguéssim tres càrrecs de confiança, quan ara n’hi ha cinc. Hi ha una diferència de 100.000 euros més”. Joan Gaià, visiblement alterat pels dubtes expressats per Sansó, recordà que “hi ha l’informe jurídic que avala la legalitat del nomenament. Vostes baixen sempre al fang, i haurien de recordar que històricament, hagi governat qui hagi governat els assessors d’aquest ajuntament no han tengut mai carnet de partit, i això hi ha molt pocs ajuntaments de Mallorca que ho puguin dir. No baixem al fang, estimem una mica la institució d’una punyetera vegada”. Gaià recordà també que “el senyor Pedro Rosselló té una excel·lent amistat amb el senyor Gaspar Fuster, perquès un magnífic professional, i ho saben”.

Un concert polític?
Intervengué també Sansó per interpel·lar l’equip de govern sobre l’autorització per a un concert per commemorar la diada de Mallorca i demanà quina implicació i quina responsabilitat tengué l’Ajuntament en aquest acte.

El batle Miquel Oliver recordà que qui va demanar el permís per fer aquest acte és l’entitat manacorina Ateneu Lo Tort, a la qual cosa replicà Sansó que al cartell hi sortien les “entitats polítiques Endavant i Arran”. Oliver aclarí que “no podem censurar qualcú només perquè no ens agrada”.

Punt verd de Porto Cristo
La portaveu d’AIPC-SYS demanà per les conseqüències que ha tengut el tancament del punt verd a Porto Cristo. El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà fa una valoració positiva del seguiment d’aquest tancament. “Passàvem pena que augmentàssim molt els abandonaments de voluminosos al carrer. Però hem posat més dies de deixalleria mòbil, s’ha reforçat la recollida de voluminosos amb més presència a la zona de costa, també s’ha potenciat la recollida comercial de cartó a la temporada d’hivern”. El delegat explicà que el que ha duit feina ha estat “deixar en l’estat original els terrenys on estava ubicat el punt verd. Perquè ens facem una idea de la cosa, la recollida i el tractament d’enderrocs ha costat a l’Ajuntament 100.000 euros, la qual cosa prova que la situació no era la correcta. A banda d’això hem fet algunes visites informatives, a l’IES Porto Cristo, reunions amb veïnats, dues a Porto Cristo i una a s’Illot.

Back To Top
Search