skip to Main Content

Cupcakes de ginebra i llimonada

No acabam Nadal que ens topam de morros amb una altra festa. Encara tenim torrons, mantecados i neules dins el rebost que ja pensam amb la perxada llonganisses i botifarrons. Encara no tenim prevista l’operació bikini, ni prop fer-hi. Ens deixam temptar pel dimoni i la seva cort de dimonions. Què hi farem! Si és que encara ens queden els darrers dies! Sant Antoni, ajudau-nos a arribar-hi!

Ingredients

Per al cupcake:
– 4 ous talla M
– 150 gr de sucre
– 1 “xupito” amb una part de ginebra i dues de llimonada
– 180 gr d’oli de girasol
– 1 pessic de sal
– 200 gr de farina amb llevat incorporat

Per a l’almívar(*):
– 65 gr de sucre
– 65 gr d’aigua
– 1 “xupito” amb una part de ginebra i dues de llimonada

Per a la crema de mascarpone:
– 180 gr de mascarpone
– 90 gr de mantega
– 150 gr de sucre en pols
– 1 “xupito” amb una part de ginebra i dues de llimonada

Passa a passa

Per al cupcake:
1. Mesclam tots els ingredients líquids per una part, i els sòlids per l’altra.
2. Anam incorporant els ingredients sòlids als líquids a poc a poc, per a què no quedi cap grumoll.
3. Repartim la pasta dins les càpsules de cupcake. No les omplim molt més de la meitat o ens vessarà en pujar dins el forn.
4. Posam la safata dels cupcakes dins el forn encalentit a 170º uns 20 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.

Per a l’almívar:
5. Posam al foc l’aigua, el sucre i el “xupito”.
6. Ho mesclam tot ben bé fins que el sucre s’hagi fos del tot.
7. Ho deixam bullir un minut o dos i ho retiram del foc. No espessirà gaire, ja ho veureu.
8. Ho reservam fins al moment de pinzellar.

Per a la crema de mascarpone:
9. Mesclam la mantega amb el sucre en pols amb la batedora de varetes fins que estiguin ben mesclats.
10. Hi afegim el mascarpone, a una velocitat no molt alta.
11. Per acabar, afegim el “xupito” de ginebra i llimona (**). No poseu més d’un “xupito” ja que la crema ens quedarà bastant líquida i difícil de manejar ja així.
12. Posam la crema dins una màniga pastissera amb la “boquilla” que més ens agradi i reservam.

Per al muntatge:
13. En treure els cupcakes del forn, esperam 5 minutets a treure’ls del motlle metàl·lic.
14. Els punxam amb un escuradents i els pintam amb l’almívar. Els deixam refredar.
15, Un cop estiguin ben freds, els decoram amb la màniga pastissera amb la crema de mascarpone.
16. Per acabar de decorar podeu posar un trosset de rodanxa de llimona, però en això… cadascú pot fer com vulgui! Visca la creativitat!
(*) Si els cupcakes no els han de menjar nins, també podríeu pinzellar els cupcakes directament amb ginebra i llimonada o engatar-los directament amb ginebra. No ho he provat, però imagín que no surten malament.
(**) Si els han de menjar nins petit posau només llimonada. De totes maneres l’alcohol és una proporció molt petita dins de la crema.

Back To Top
Search