Skip to content

“Del TCA se’n surt, però quan es detecta s’ha d’actuar, perquè si no és una malaltia que es pot allargar anys”

Més de 120 persones acudiren dijous passat al col·loqui sobre el trastorn de la conducta alimentària que es va fer a Ca’n Lliro. Hi participaven la psicòloga Sandra Pérez, la metgessa de família Diana Garau, la psicòloga del servei de Salut Mental Infantil de Manacor Maria Acuñas i la infermera d’aquest mateix servei Maria Antònia Servera.

Segons explica Damià Fluxà, impulsor de l’esdeveniment, “l’objectiu no era ajudar les persones que tenen la malaltia, sinó sobretot per fer prefenció i mostrar com són els símptomes d’aquesta malaltia, per assegurar una detecció més precoç de cara a una possible prevenció”. Entre els assistents, recorda Fluxà, “no hi havia nines amb TCA, perquè no els convé venir-hi. El que s’hi va dir és el que elles ja estan acostumades a sentir en el seu dia a dia”.

El moment més emotiu de la vetlada va ser el de la participació de Queta, una al·lota que ha patit aquesta malaltia des dels 14 anys i que va explicar la seva experiència de superació, què va fer per sortir de la malaltia i, sobretot, quan es va témer que n’havia sortit. Segons explica Fluxà, “va ser una demostració que de la malaltia se’n surt, però s’ha d’actuar, perquè si aquests problemes no es tracten poden arribar a durar tota la vida. Va ser com una manera de donar conhort a la gent que la pateix”.
Les professionals sanitàries participants remarcaren també que a Manacor hi ha els recursos necessaris per detectar la malaltia, que es tractada després a la unitat de Son Espases. Cert és, també, que la unitat de Son Espases és petita, i que les pacients d’altres illes s’hi han de desplaçar.

Una vegada acabat el col·loqui, el glosador Toni Mosset va posar el toc divertit, però també molt sentit a la vetlada amb les seves gloses.

L’acte s’acabà amb la interpretació d’un parell de cançons per part de Damià Fluxà, que va cantar ‘Immortals’, una peça que va compondre a quatre mans amb la seva filla Maria Bel dins Son Espases. Fluxà cantà acompanyat de dues al·lotes. L’altra peça, dedicada a l’adolescència, la va cantar acompanyat d’un grup de joves, i de tota la seva banda.

Back To Top
Search