skip to Main Content

“Demanaria que tothom es cuidi i respecti les mesures higièniques, almanco fins que s’aconsegueixi una vacuna eficaç”

Bernardo García de la Villa Redondo és el cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Manacor. Parlam amb ell, un cop traslladat a planta després de 74 dies ingressat a l’UCI per la COVID-19.

CpC

Quan et vas començar a trobar malament i com van ser els primers símptomes?
El dilluns 16 de març a la tarda vaig començar amb malestar general i febre, que en algun moment va arribar a 39,1 ° C i que responia a antitèrmics. El segon dia es va afegir tos i una mica de diarrea i la PCR va mostrar positivitat per a la COVID. Inicialment, vaig intentar gestionar els símptomes a casa, ja que l’estat general era bo però el dijous 19 de març, quan em vaig auscultar van aparèixer uns crepitants que no tenia al principi i vaig acudir a l’Hospital de Manacor, on, després realitzar-me una radiografia i una analítica, em van ingressar.

Has estat 74 dies a l’UCI, 10 a Manacor i 64 a Son Espases. Com va ser quan et vas despertar?
Record una dona que em va dir que estava a l’UCI de Son Espases i que estaven molt contents de veure’m obrir els ulls després de més d’un mes adormit. A partir d’aquí, hi va haver bastants dies en què vaig estar molt confús, mig sedat i sense entendre bé el que passava. Fins a principis de maig no em vaig centrar del tot perqùe he estat 21 dies connectat a una ECMO, un equip d’oxigenació.

Com van ser els primers contactes amb la família?
Com que estava aïllat per la COVID tenia les visites restringides i només ens podíem veure des de la porta de la meva habitació de l’UCI o bé a través de videotrucades amb una tauleta que facilitava l’hospital.

Encara et queda un temps a l’Hospital. Quines passes has de seguir?
Supòs que estaré uns quants dies a planta depenent del servei de pneumologia on em faran alguna espirometria per valorar la meva situació funcional i com han quedat els pulmons després de la pneumònia provocada pel coronavirus però esper que l’evolució sigui satisfactòria i aviat poder estar a casa. M’agradaria tornar al més aviat però em queda una fase de rehabilitació per enfortir els músculs que crec que s’allargarà uns mesos.

Després de la teva experiència, què aconsellaries als teus conciutadans?
Demanaria que tothom es cuidi i respecti les mesures higièniques i de distanciament social, almanco fins que s’aconsegueixi una vacuna eficaç, ja que les conseqüències i severitat de la infecció per la Covid-19 són molt impredictibles i tot i que sembla estar clar que afecta més a gent gran i pacients amb malalties cròniques, tots estem exposats a emmalaltir greument per aquest virus.

Back To Top
Search