skip to Main Content

Denuncien la destrucció de caminois a primera línia de costa entre el caló d’en Rafelino i cala Petita

La Mallorca del segle XXI no és la mateixa del segle XX. L’arribada de propietaris de terres del centre d’Europa, sobretot alemanys, ha canviat la fesomia del camp mallorquí, amb grans possessions tancades, camins de pas interromputs i el tractament de les propietats en rústic com si fossin propietats urbanes.

Uns veïnats de la zona del caló d’en Rafelino ens han fet arribar unes imatges del redol per denunciar moviments de pedres i tala de mates i altres plantes amb l’objectiu de desviar el camí que els passa per davant la finca. Segons explica aquesta veïnada, “nosaltres solem passejar per allà, i vàrem veure que havien arreglat el camí i semblava que havien donat un pas”. Tanmateix, un altre dia hi tornaren passar i trobaren una persona “d’aspecte alemany, el saludàrem i no ens va tornar contesta. Comentàrem el fet amb les persones que venien amb nosaltres i ens giràrem per mirar-lo, i vàrem veure que començava a col·locar pedres grosses per impedir el pas. Uns metres més enllà començàrem a veure també que tots els caminois estaven plens de pedres, de fullaca, de mata…”.

Tots aquests moviments s’han donat allà deçà la fita que marca la demarcació de costes. Segons aquesta veïnada, qui hauria fet aquests moviments és la propietat de la tercera de les cases que s’han construït entre el caló d’en Rafelino i cala Petita. “És una casa grossa amb palmeres, és la tercera si partim del caló”, diu. Altres veus afirmen que aquest mateix propietari hauria volgut comprar alguna altra parcel·la de terra precisament per moure el camí de pas per la banda de darrere. “Els senyors sempre varen respectar els camins de pas. Ningú tancava la finca. Avui es pensen que amb doblers ho poden comprar tot”, acaba dient la denunciant..

Back To Top
Search