Skip to content

Desallotgen l’escola de Sa Torre per una plaga de formiga blanca que en posava en perill l’estructura

“Teníem apuntalat un trosset del porxo de l’entrada, pensant que era aigua que s’hi filtrava. Dia 3 de setembre hi començaren les obres i quan destaparen varen veure que no era aigua, sinó que hi havia formiga blanca (tèrmits). Sis de les deu bigues que hi ha n’estaven afectades”. Qui parla així és Xisca Bergas, directora de l’Escola d’Educació Infantil de Sa Torre. Bergas recorda que damunt aquestes bigues hi ha l’aula de psicomotricitat i que totes les bigues de l’edifici són de fusta, a més del canyís que conforma el fals sostre de l’escola.

“Divendres m’avisaren a mi des de la Conselleria i dimarts tenguérem una reunió amb tot el claustre i els pares i mares i representants de la Conselleria en què es prescrigué per seguretat l’evacuació immediata de l’edifici”, diu la directora.

Tan immediata que dimecres i dijous d’aquesta setmana l’edifici ja haurà quedat totalment desallotjat. La directora vol agrair la cooperació dels pares i mares dels infants, que el mateix dia de la reunió amb tota la comunitat educativa s’oferiren per no dur els infants a escola els dies de trasllat. De fet, dimecres només tres infants hi havien acudit. La directora afirma que dilluns tots els alumnes i mestres ja seran a les aules de l’IES Manacor, on hauran de fer les classes el que resta de curs.

“D’aquí a quinze dies o tres setmanes la Conselleria ens ha assegurat que el projecte per adaptar l’escola a centre d’una línia de primària ja estarà dibuixat i immediatament començaran les obres perquè hi puguem començar el curs que ve”.

Una de les novetats més importants és que la Torre de Ses Puntes passarà a formar part del centre educatiu i, per tant, deixarà de tenir usos artístics.

Per part seva, la batlessa de Manacor, Catalina Riera, recoda que l’Ajuntament “ha oferit la brigada per ajudar en les tasques de trasllat i hem tallat el carrer per facilitar-los el tragí”.

A la reunió amb mestres i pares i mares hi prengeren part el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, la batlessa de Manacor, Catalina Riera, el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll, l’inspector del centre, Josep Gomila, i Jordi Escudero, cap del Servei de Centres Educatius.

Actualment el centre compta amb una matrícula de 115 alumnes, dels quals 69 són d’educació infantil i 46 a primària. Cal esmentar que el centre ha iniciat aquest curs escolar 2018-2019 els estudis del primer curs d’Educació Primària.

Entre les tasques que es faran durant les obres destaquen: demolir tots els falsos sostres i revisar l’estat de les biguetes de fusta; impermeabilitzar, aïllar i consolidar coberta de teula, coberta plana, forjats i estructura en general; o executar el projecte de supressió de barreres arquitectòniques.

Back To Top
Search