skip to Main Content

Devers 50 llocs de feina a l’Ajuntament, el 15% del total, formaran part del procés de regulació d’interins

La Llei d’Interins estatal marca que totes les administracions públiques han de reduir la temporalitat per davall del 8% abans del 2024. A Balears,però, el Govern i els ajuntaments volen que la temporalitat se situi per davall del 5 %. Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Manacor ja fa passes per poder iniciar els processos d’estabilització de llocs de treball. “Encara no s’ha publicat la llista definitiva de llocs de feina que passaran per aquest procés, però seran una cinquantena, el 15% del total”, explica el regidor de Recursos Humans, Joan Gaià.

A totes les Balears uns 31.000 empleats públics de Balears es veuran afectats pel procés de regularització de les places ocupades per interins i treballadors contractats per les diferents administracions. I en aquest sentit Gaià recorda que “no s’estabilitzen treballadors, sinó llocs de feina”.

Això vol dir que per un lloc de feina a Manacor hi podran concursar persones amb experiència a l’administració pública que actualment facin feina a l’empresa privada, funcionaris d’altres ajuntaments o administracions. “Fins i tot treballadors municipals que actualment ocupin un lloc d’auxiliar administratiu poden accedir a una plaça de tècnic. El que comptarà serà tenir l’experiència i la titulació adequada”, concreta el responsable dels recursos humans de l’Ajuntament de Manacor, Joan Gaià.

“Respectarem els terminis i les regles que ens ha indicat l’Estat, però el que ens hagués agradat és que fos més simple per poder continuar comptant amb tots els treballadors actuals que han patit anys de greuges pel fet de no poder ser fixes ni interins”, afegeix Gaià.

Mesa de negociació

Precisament per a aconseguir que aquests processos d’estabilització de llocs de treball a les administracions públiques es facin de manera coordinada a Balears, s’ha posat en marxa una taula de negociació formada pels representants municipals, del Govern, del Consell i dels sindicats que fixarà criteris homogenis per a tots aquests processos. Un dels representants dels municipis que assisteix a aquesta mesa negociadora és el batle, Miquel Oliver.

“L’objectiu que tenim és publicar abans de dia 31 de maig l’oferta pública d’ocupació de la cinquantena de llocs de treball que estabilitzarem a l’Ajuntament i després tendrem dos anys per negociar les bases de la convocatòria i concretar com es valorarà l’experiència i els mèrits de cada aspirant, tot això ho farem de manera coordinada amb els representants sindicals i amb la resta d’administracions de Balears”, explica el batle.

La llei exigeix que tots els processos d’estabilització han d’haver acabat abans del 31 de desembre de 2024. I de moment “sabem que pels llocs de treball que existeixen des d’abans de l’any 2017 haurem d’obrir un concurs de mèrits per determinar quin serà el treballador que l’ocupi. I pels llocs de treball que es varen crear entre el 2017 i el 2019, els aspirants hauran de passar un examen d’oposició i també un concurs de mèrits”, concreta el regidor de Recursos Humans, Joan Gaià.

Cal recordar que, després de les denúncies per excés de temporalitat a les administracions públiques de l’Estat, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va dictar que la durada màxima d’un contracte d’interinitat per vacant en el sector públic no pot ser superior als tres anys. Una sentència que ha obligat a iniciar el procés d’estabilització actual

Back To Top
Search