skip to Main Content

El dia Internacional per a la Despenalització de l’Avortament ens recorda que queda molta feina per fer

Un altre 28 de setembre ha passat i ens ha recordat que a casa nostra encara queda molt a fer pels drets sexuals i reproductius de les dones.

El moviment feminista va aconseguir que el govern espanyol retirés l’avantprojecte de llei orgànica de protecció de la vida del concebut i els drets de l’embarassada redactat per l’aleshores Ministre de Justícia Alberto Ruíz Gallardón, qui va acabar dimitint del seu càrrec. Aquest setembre però el PP ha aconseguit que el Senat aprovi, només amb els vots del PP, una reforma de la llei de l’avortament que fa que les dones de 16 a 18 anys passin d’informar pares, mares o tutors a necessitar del seu consentiment per a avortar.

Segons l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l’Embaràs (ACAI), el percentatge de dones de 16 i 17 anys que van avortar l’any passat a l’Estat és el 3,6% del total i, d’aquestes, només un 12,4% no en van informar els seus tutors i tutores. Això és entre 400 i 500 menors en funció de l’any, un 0,44% del total d’avortaments. Denuncien que la nova llei deixa sense protecció aquestes menors, que en molts casos provenen d’entorns desestructurats.

Per altra banda, aprofitem per recordar, que mentre el papa Francesc ha concedit als sacerdots que absolguin “el pecat d’avortament a qui l’hagi practicat i estigui penedit de cor”, durant el Jubileu de la Misericòrdia, que comença el 8 de desembre i se celebrarà fins al 20 de novembre del 2016, el Bisbat de Mallorca demana quatre anys de presó a les feministes encausades que el febrer de 2014 entraren a l’Església de Sant Miquel de Palma per demanar simplement el que es demana avui en l’àmbit Internacional: Avortament lliure i gratuït.

Amb tot això, us convidem a participar de la primera mussa temàtica “Les dones parlem de… Salut sexual i reproductiva” que tendrà lloc dia 9 d’octubre a les 19h al restaurant Plaer Vegetarià. Parlarem de les conseqüències de la reforma de la llei de l’avortament amb Xisca Mas Busquets i entre totes debatrem i intercanviarem opinions al voltant de la salut sexual i reproductiva de les dones.

Back To Top
Search