skip to Main Content

Dos corredors aficionats s’imposen als atletes professionals en la cursa de 185 quilòmetres a Menorca

Els corredors francesos s’han fet amb les medalles d’or a la cursa OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls. Però l’atleta professional Claire Bannwarth ha compartit podi amb Marga Benítez, que ha aconseguit el bronze. I el guanyador a la categoria masculina, Antoine Guillon, s’ha vist les cares amb Pedro del Cacho, que ha quedat quart en la classificació general i primer en la categoria de màster 40. Tots dos passen molt de gust de córrer per la muntanya i formen part del club Xendenguets. Amb ells hem parlat de la fita aconseguida, de la festa que varen fer en arribar a Manacor i de tot el que implica preparar-se per una cursa tan exigent.

Entrenar fent feina
Els dos corredors manacorins que varen triomfar a Menorca no són atletes professionals. Marga Benítez és fisioterapeuta i fa feina a diferents centres “vaig de bòlit, però a les 6 del matí faig una volteta per Manacor. A les 12.30 solc ser per Son Servera i vaig a córrer per na Penyal unes dues hores i els dissabtes i diumenges intent córrer entre 30 i 40 quilòmetres. Vaig cansada, però m’agrada gaudir el paisatge i la natura mentre corr per zones naturals”, assegura la corredora. “Jo faig feina a una Cristalleria i sempre cerc un buit entre setmana per a entrenar una hora o una hora i mitja. Els caps de setmana els aprofit per fer tirades més llargues”, afegeix Pedro del Cacho. Tots dos han fet la volta a Menorca altres vegades. “Fa tres o quatre anys que hi vaig i cada vegada he fet més quilòmetres, però aquest ha estat el primer any que he completat el recorregut màxim, de 183 quilòmetres i de cap manera m’esperava fer podi”, confessa Marga Benítez.
Pel que fa a la preparació necessària per a una prova d’aquestes característiques Pedro del Cacho assegura que “no pots presentar-te sense haver fet una bona preparació física i mental. I la ment és molt important. A la mínima molèstia o dolor el cap comença a crear dubtes. En curses tan llargues hi ha molts alts i baixos. No sé qui em va dir que els primers seixanta o setanta quilòmetres són cames i la resta és tot cap. I crec que no li falta raó”. Pel que fa als seus pròxims objectius esportius, “m’agradaria fer la Travessa a la serra de Tramuntana”, declara Marga Benítez. “Ara mateix no tenc cap cursa pendent, el meu propòsit és continuar passant gust de córrer, afegeix Del Cacho.

Xendenguets
A més aquests dos corredors aficionats han rebut el suport d’alguns membres del club Xendenguets a Menorca. “Feim això per hobby i en el club hi ha un grup de persones que és impossible descriure amb paraules, és una família. Allà on es fa una cursa, sempre hi ha un xendenguet que anima i en aquest sentit hem d’agrair a Marga Garí, Joan Campins i Sebastià Massanet, que companys del club x tot el suport i ajuda que ens han donat en els punts d’avituallament i durant la cursa, sense ells res de tot això no seria possible”, afegeix Del Cacho. De fet, quan els dos atletes varen arribar a Manacor els Xendenguets els reberen amb una festa que celebraren a la plaça Joan M

Back To Top
Search