skip to Main Content

Dos joves arqueòlegs fan una aportació al patrimoni històric de Manacor

Els germans Biel i Jordi van trobar una moneda de l’època medieval mentre jugaven a fora vila i la van dur al Museu de Manacor. Segons expliquen des del Museu, s’habilitarà una sala de l’època en què es va encunyar la moneda per exposar-la com una peça més del seu material arqueològic.

Ben sorpresos van quedar la gent del Museu d’Història de Manacor quan es van adonar compte que la moneda que dugueren els joves germans Biel i Jordi era de l’època Medieval, un dobler encunyat durant el regnat de Jaume III a Mallorca entre el 1324 i el 1343.

Just després de la troballa, en Jordi i en Biel van anar a mostrar la moneda als seus pares que, sense pensar-s’ho dues vegades, es dirigiren al Museu de Manacor per saber si es tractava d’un objecte arqueològic important. Els dos joves la van trobar mentre “trescaven per fora vila”, així ho va anunciar la institució a través de les xarxes socials, alabada pel gest de la família. Segons explica Marta Oliver, mare dels nins, van decidir de fer un donatiu al Museu, tota una aportació al Patrimoni Històric de Manacor i de Mallorca.

Per la seva banda, la directora del Museu, Magdalena Sales, ens explica que quan algú du una troballa per fer una donació el Museu identifica la seva entitat i en funció d’això s’inicia un procediment administratiu per adquirir la donació. En aquests moments, la moneda s’ha netejat i restaurat, de fet, Sales afirma que “està en molt bon estat de conservació”.
Per ara, el Museu està preparant la sala d’Època Medieval Cristiana i en el futur la moneda serà exposada, una situació estranya segons Sales, ja que “normalment amb les donacions que tenim, no tot pot estar exposat”.
Aquesta serà l’aportació dels germans Biel i Jordi al Patrimoni Històric de Manacor. La juguera, la curiositat i la sort els han fet ser protagonistes d’un fet molt important que ben segur recordaran amb el temps. Si més no, quedarà com a testimoni el Museu d’Història de Manacor.

Back To Top
Search