Skip to content

El compositor Xavier Gelabert inicia un projecte internacional que començarà a Manacor

Gelabert va viatjar a Flix la setmana passada per tal de preparar un projecte que durà a un bon grapat de músics de gira internacional. El projecte, si tot va bé, viatjarà a Manacor el pròxim 29 de maig dins el marc de les Fires i Festes de Manacori ens permetrà gaudir, de primera mà, què és el que es mou en el terreny de la música contemporània i electrònica. Xavier Gelabert ens conta tots els detalls.

En què va consistir la trobada o encontre de la setmana passada?
Fou la primera trobada amb ensemble l’Itinéraire de París, amb els compositors/es Elo Masing (Estonia), Joakim Sandgren (Suècia), Joan Bagés (Catalunya) i jo mateix (Mallorca) per muntar les obres per a la gira europea que preparem. Aquesta gira és el resultat del III Flexus Project que reuneix una sèrie de compositors internacionals amb músics de primera fila per donar a conèixer obres contemporànies dins d’un marc europeu.

Quins compositors/instrumentistes van participar?
Conjuntament amb els compositors participaren un quintet de l’Ensemble: Pierre Genisson – (clarinet); Lucia Peralta (viola); Florian Lauridon (violoncel); Julie Brunet (flauta) i Christophe Bredeloup (percussió)

On vau treballar i quantes sessions féreu? Què és el que es va tocar?
La trobada va ser a Flix (Catalunya) del 16 al 20 de març. Es van assajar totes les obres i es va fer un primer concert per saber com funcionaven totes i cada una de les obres abans de començar la gira europea que s’encetarà el pròxim 29 de maig dins el marc de les Fires i Festes de Manacor, en el si del Convent Organis Festival.

Quina és la filosofia de l’Itineraire?
Bàsicament ho podríem resumir en unir un alt grau d’execució instrumental d’obres contemporànies que s’endinsen en l’aventura d’explorar totes les possibilitats materials del so.

I ara, quins són els teus projectes més immediats?
Els projectes que ja tenc programats són el II Concert de Campanes i electrònica dins de les Festes de Sant Jaume de Manacor. També el IV Flexus Project 2022, que hem pensat amb gira mundial, però també he d’acabar la meva propera òpera per a solista, cor i electrònica (serà la número 12). També tenc molts altres projectes, tant a l’illa com a l’estranger, cosa que em fa treballar amb molta energia.

Back To Top
Search