Skip to content

“El concert a Ca’n Lliro va ser un cúmul d’emocions”

“Ara ja fa dos anys que vaig fer el primer disc. Amb la pandèmia i tot el que ha passat no havíem pogut presentar-lo, i va ser així que vaig formar una banda i vaig proposar a Ca’n Lliro de fer-hi una presentació i ens vàrem entendre”. Damià Fluxà és el líder de la banda Fluxà, format per Xavier Suárez (bateria), Guillem Grimalt (baix), Toni Ginard (guitarra), Josep Suárez (teclat i guitarra) i el mateix Damià Fluxà (guitarra i veu). Dos dels components són manacorins, però Grimalt és felanitxer i els dos Suárez, pare i fill, són serverins.

Fluxà explica que “quan vaig gravar el disc em pensava que seria impossible de superar amb banda, i realment va sortir molt millor que el disc, i molt més animat. El concert va sortir molt més rocker que el disc. Ens vàrem sentir que trèiem les cançons com tocava i molt més ballables, perquè passàvem pena que ens sortís un concert massa lent”.

Per a Fluxà el concert a Ca’n Lliro va ser un cúmul d’emocions. “El mateix dia del concert s’havia mort Llorenç Ginard, l’escultor i pare del nostre guitarrista, en Toni. A més, Xavier també havia perdut son pare feia pocs mesos, i en Guillem va perdre la seva cunyada. Jo mateix he tengut una filla ingressada per TCA durant vuit mesos… Tots veníem d’un any molt dolent”, diu Fluxà, que afegeix que “en Toni ens va dir que en Llorenç hauria volgut que tocàs. La seva actitud de pujar a l’escenari va ser molt potent, perquè el dematí havien enterrat son pare, va ser un cumul de moltes emocions”. I de fet, més d’una cançó, encara que no estigués vinculada directament a tots aquests fets, semblava remetre-hi… “Ja no sentiré com crida un estornell ni l’olor de carrer banyat…” és una lletra prou explícita. Per acabar-ho d’adobar, al concert hi participaren Martí Martí i Antònia Rosselló, “a qualque moment arribàrem a ser set persones damunt l’escenari. Va ser molt potent”.

Per Damià Fluxà “amb el concert hi ha hagut un abans i un després. El concert va sortir molt bé i la gent es va animar molt. S’acabaren les entrades i tots vàrem estar molt emocionats, i tenim moltes ganes de seguir. Tenim més temes. Tenc el segon disc a punt d’estrenar i un videoclip que presentarem aquestes festes” .

Back To Top
Search