skip to Main Content

El fangar de l’espanyolisme (Indigneu-vos)

Aquests dies ha estat un no parar, les xarxes socials han bollit d’informacions, tuits, comentaris, opinions. La premsa, sigui en paper o digital, i les emissores amb entrevistes i informacions als personatges d’actualitat, el Batle de Manacor, Miquel Oliver i un dels millors tenistes de tots els temps, Rafa Nadal.
Deixem clares, per si de cas, un parell de coses. El que afirma el Batle de Manacor és tan cert com que no mereix discusió i que en Rafa Nadal és un dels millors esportistes i tenistes de tots els temps, i com a persona actúa amb sezillesa i naturalitat (no el conec, i així m’ho conten). No voldria ser menstingut per poc objectiu.
L’acadèmia Rafa Nadal naix els temps que en José Ramon Bauzá era el president del país, i certament el Parlament Balear va aprovar una llei (a proposta del PP) perquè el projecte de l’Acadèmia pogués ser una realitat. És a dir, es fa una Llei només per a Rafa Nadal i el seu projecte, i que li dóna uns avantatges que cal altre ciutadà de les Illes ha tengut (esper i desig que no es repeteixi). Allà s’estipula tot, no procedirà a cedir el 5% d’aprofitament mitjà, no estarà sotmès al control urbanístic de l’Ajuntament, no estarà subjecte al pagament de l’import de contruccions (es va estalviar 900 mil euros),, etc. En la passada legislatura, i sota la presidència de Francina Armengol, i a través d’una esmena del PP a la Llei d’Habitatge es requalifica la residència i passa a ser hotel turístic, i se li permet una ampliació important per a l’Acadèmia, tot per interès públic (sempre m’he demanat que té a veure l’habitatge amb el negoci hoteler, la requalificació de terrenys rústics i lo públic). D’això a casa meva en diuen “tracte preferencial, tracte privilegiat i urbanisme a la carta”. Això és així i punt, no té discusió.
La carta que en Rafa Nadal va enviar a certs medis locals (no pretenia anar més enllà) és totalment desafortunada, en cap moment demostra que no ha rebut tracte “privilegiat” ni que ha rebut un “urbanisme a la carta”, i ell mateix es posa en un fangar que no l’hi ha fet cap favor. Què paga l’IBI i la recollida de fems? Només faltaria, no és cap mèrit. Què dóna feina, contracta empreses locals, doncs xapó, millor que millor. Em costa d’entendre, tot i que ho repect,, la foto del Rafa amb l’equipació de la Copa Davis i fent propaganda del sindicat policial JUSAPOL (sindicat posicionat contra Cataluna, utilitzat per Cs i clarament nacionalista espanyol). Cadascú té la posició política que tria.
I al final, s’ha convertit en una confrontació entre un batle nacionalista i un “españolazo” (com l’han definit alguns medis). El diari esportiu Marca deia “Rafa Nadal no es un manacorí más, por mucho que le moleste (referit al Batle). Esto no quiere decir que deba gozar de privilegios de orden político o fiscal. Nadie ha paseado el nombre de Manacor como lo ha hecho Rafa en estos últimos 15 años, lo ha hecho siempre como español, con estas infinitas muñequeras rojigualdas que bien podrían exhibirse en el Prado a modo de homenaje. El señor Oliver no lo va a admitir… pero hay que ser un cretino para no darse cuenta que el simple hecho de que la imagen de su municipio se asocie a un tío tan español como Rafa…”. No es pot qüestionar en Rafa ni el negocis de la família, és un autèntic “españolazo” i així anam al fangar. Així ho deia el director del DE FRANC, desafortunat escrit de Rafa Nadal i “sembla haver decidit abandonar la terra batuda per a refregar-se en el fang”.
I com no, sorprenents les declaracions de la delegada d’urbanisme i cap del PSOE Manacor Núria Hinojosa afirmant a UH que “les declaracions del batle són desafortunades” afegint que “des del càrrec que ocupa Miquel Oliver és necessària més responsabilitat”. Na Núria desautoritza el batle Olivwer, el renya i es posiciona a favor del tenista i família. És molt preocupant que la regidora s’oposi al fet que les lleis siguin iguals per a tots i que no és admissible l’urbanisme a la carta, encara que els seus companys de partit a Palma defensin l’esmena a la llei d’habitatge que dóna privilegis als Nadal. És la seva posició “Nadal és un símbol i no ha d’haver-hi matisos polítics”. Alineació amb tota la premsa espanyolíssima, en Rafa no es toca.
Miquel Oliver, batle, tot el meu suport i a no defallir!

Pep Barrull

Back To Top
Search