skip to Main Content

El grup manacorí Reïna passa de fase en el concurs musical Sona 9

Es tracta d’un concurs que reconeix i premia nous valors de la música catalana moderna. El grup manacorí ha estat un dels 18 seleccionats per passar a la fase següent, que consisteix en un concert en directe que se celebrarà el 18 de setembre al teatre Xesc Forteza.

Foto: Joan Galmés

El grup manacorí Reïna ha passat a la següent fase de la vintena edició del Sona 9, un concurs que reconeix i premia els nous valors de la música catalana moderna. Reïna s’hi ha presentat amb tres cançons: Huracans, Dois i Coret hi han estat seleccionats entre més de 100 grups en total i entre una dotzena de grups de les Illes: “Seleccionen 12 grups de Catalunya, 3 del País Valencià i 3 de les Illes Balears”. Reïna ha estat un dels 3 grups seleccionats de les Balears, juntament amb Escarràs i Verlaat.
Aquesta fase consisteix en un concert en directe que es farà el pròxim 18 de setembre al teatre Xesc Forteza de Palma i que es retransmetrà en streaming i el jurat seleccionarà 4 grups i 1 serà seleccionat per votació popular. Aquests seleccionats passaran a la següent fase, que consistirà en un concert acústic a la ràdio. Finalment a la fase final, només en passen 3. Tal com explica la vocalista del grup, Carme Vives, “estam molt contents perquè acabam de començar i moltes vegades és mal de fer donar-se a conèixer” diu Vives. A més d’aquesta plataforma de difusió, el primer premi consisteix en la gravació d’un EP i un videoclip i també hi ha una recompensa econòmica. De fet, un altre grup manacorí, Roig!, va guanyar l’edició del Sona 9 l’any 2015.
Reïna és un grup jove de pop en català i format per Carme Vives a la veu, Biel Riera al baix i als teclats, Pere Amer que toca la guitarra i fa segones veus i Adrià Mayordomo a la bateria. Van començar a tocar fa més o menys un any: “Els quatre vivim a Barcelona perquè estudiam allà i en Pere es va posar en contacte amb jo. Ells havien tengut en marxa un altre grup, els Galindons, que van deixar anar i els feia ganes començar amb un altre projecte” explica la cantant Carme Vives. Així mateix, explica que en el procés creatiu sempre solen fer una feina conjunta: “Normalment en Biel, el baixista, du una lletra escrita i a partir d’aquí, entre tot el grup, junts, anam afegint la música i fent retocs”.
La història del grup va començar a Barcelona a finals de l’any passat amb la cançó Huracans per, un temps després, fer un primer – i de moment únic- concert en directe a Can Lliro sota el nom de Carinyo perquè “encara no havíem triat nom i en necessitàvem un pel concert” explica Vives mentre afegeix però, que després van decidir modificar-lo perquè ja hi havia un altre grup amb aquell nom.
A més, Vives explica que encara no tenen cap disc gravat però que van treballant per preparar-se pel concurs: “Volíem començar a gravar uns quants temes més però amb el confinament no ho hem pogut fer. Ara estam fent molts assajos per preparar el directe pel concert Sona 9: anirem fent feina perquè estam molt motivats i ens fa moltes ganes” diu la cantant del grup.

Back To Top
Search