skip to Main Content

El I Mallorca Chess International ha tornat a situar Porto Cristo al mapa internacional dels escacs

El mestre asturià Jonás Prado s’ha proclamat campió a l’I Mallorca Chess International, celebrat a l’Hotel THB Felip de Porto Cristo. A més, Prado va sumar 7 punts sobre 9 partides, una fita que li va permetre assolir el títol de Mestre Internacional, un gran èxit per als escacs espanyols.
La segona plaça ha estat per al mestre Luca Surovov (Alemanya), que també va estar a punt d’aconseguir el títol de Mestre Internacional, però no va poder guanyar la partida decisiva davant el mestre Yassine Sentissi (Marroc).
Els grans mestres Ilmars Starostis (Letònia) i Ruslan Pogorelov (Ucraïna) van seguir a la classificació, veient-se superats per l’empenta dels joves talents, però demostrant que, malgrat la seva edat, continuen jugant a un gran nivell. Starostis es va emportar el premi a la millor partida del torneig amb la seva victòria davant del mestre Arvin Rasti (Suècia).
Menció a part mereix la participació del jugador escolar mallorquí Pau Marín, campió d’Espanya sub12 i component del club Reis i Dames de Llevant, que va jugar el torneig convidat per la Federació Balear d’escacs. Pau va fer 2’5 punts sobre 9 partides contra jugadors de nivell internacional, i va lluitar fins al final a totes les partides, tot demostrant que té un futur molt prometedor als escacs.
El torneig ha estat organitzat per la Federació Balear d’Escacs, ChessMallorca, WinterChess i El Tauler, amb la col·laboració de la Federació Espanyola d’escacs i l’Hotel THB Felip de Porto Cristo.
Back To Top
Search