skip to Main Content

El mural d’en Frau es col·locarà al cementeri de Son Coletes

El mural d’en Frau, una peça metàl·lica que recorda a les víctimes de la Guerra Cívil ha rebut l’autorització de l’Ajuntament per a què sigui col·locat al cementeri municipal pel Comitè de Son Coletes. La seva col·locació havia estat aturada quan es va produir la moció de censura i entrà l’actual equip de govern.

En una carta enviada pel Batle, Pedro Rosselló (PP), al Comitè assegura que “per complir amb la legalitat es va demanar un informe al Secretari per determinar si la instal·lació del mural podria infringir la Llei de Memòria Històrica”. Al final l’informe conclueix que “no s’aprecien motius per considerar que la instal·lació del mural sigui contrària a la Llei”.

L’impulsor de la instal·lació de la peça fou Andreu Frau, dissenyat pel dibuixant Jaume Ramis, i que rebé la negativa dels successius equips municipals, en excepció del de Miquel Oliver (MÉS-Esquerra) que s’hi va comprometre per escrit a la col·locació d’una còpia perquè l’original resta al bosc de la Memòria de Calvià.

Pedro Rosselló “no entén” l’esbucament de sa Feixina
En la mateixa carta el batle declara que la guerra va obrir ferides, que encara avui són presents, entre els dos bàndols. Però no pot entendre com hi pugui haver “comportaments de persones i dirigents polítics” que impulsen a contribuir a què les ferides continuïn obertes com la decisió de l’Ajuntament de Palma a esbucar sa Feixina, que té “un incalculable valor històric”, suposant una divisió i enfrontament entre els ciutadans.

Dia 14 d’abril comencen els actes en record a les víctimes repúblicanes
Enguany els actes en memòria a les víctimes del bàndol republicà s’iniciaran el 14 d’abril amb una conferència de Manel Súarez titulada “Suborns i trets a la presó de can Mir” i el 15 amb la projecció de “Mallorca 1936. D’una illa, hom no pot fugir“, ambdós actes al local de OCB de Manacor. I com cada any, conclourà l’acte d’homenatge a les víctimes de la repressió feixista al cementeri de Son Coletes, dia 17 a les dotze del migdia.

 

Back To Top
Search