skip to Main Content

El Patronat de Sant Antoni i l’Ajuntament comuniquen la suspensió dels concursos santantoniers

Se suspenen els concursos de foguerons, beneïdes, frontis, mostradors, fotografia i imatge oficial de les festes per “responsabilitat i sentit comú” però no es perd l’esperança de celebrar unes festes “tan populars i participatives com sigui possible”.

Sembla que ni Sant Antoni ni el dimoni tampoc s’escapen de la pandèmia mundial. L’Ajuntament de Manacor i el Patronat de Sant Antoni han emès un comunicat aquesta setmana anunciant la suspensió de tots els concursos de foguerons, beneïdes, frontis, mostradors, fotografia, dibuix i imatge oficial de les festes manacorines. Tal com diuen en el comunicat, “Ajuntament i Patronat hem coincidit en la dificultat de celebrar-les amb garanties per tractar-se d’actes multitudinaris que concentren un gran nombre de persones, tant a espais públics com privats. Davant aquest escenari, pensam que cal exercir una posició de responsabilitat i sentit comú, vetllant per la seguretat dels manacorins i manacorines, com de totes les persones que ens visiten, any rere any, per gaudir de les nostres festes”.
Tot i això, encara es deixa una porta oberta: “ens aferram a l’esperança que la situació epidemiològica millori substancialment els propers mesos i ens permeti, si no de manera completa, dur endavant unes festes tan populars i participatives com sigui possible. Sempre, seguint les directrius sanitàries vigents i respectant les decisions que disposin les institucions competents” explica el comunicat que acaba destacant que “la festa de Sant Antoni és un component clau del moviment social del nostre municipi, una senya d’identitat plena de costums centenaris, però també un moviment econòmic per a Manacor”.
El president del Patronat de Sant Antoni, Antoni Gomila explica que el motiu principal d’aquest anunci són els fogueroners i carrossers: “Hi ha molta gent que es posa a fer feina amb molta antelació per celebrar les festes i hem pensat que valia més prevenir totes aquestes persones i no avisar-les al darrer moment”. Així mateix, Gomila es lamenta i comenta que “tant de bo poguéssim fer  foguerons i beneïdes, encara que no fossin tan lluïts com al que estam habituats” diu el president però no acaba de perdre del tot l’esperança: “si la situació sanitària ens ho permet, evidentment que ho muntarem i serem els primers a posar-nos a fer feina fins al màxim que se’ns permeti fer però no és una decisió nostra”.

Back To Top
Search