skip to Main Content

El pin parental de Vox i la benzina de Sebastià Nadal pugen la tensió al ple

Poca matèria de pes a la sessió plenària de febrer, amb mocions de recorregut no manacorí i tirallonga de preguntes i retrets.

“Jo puc entendre que el seu partit li ha passat el marró de dur aquesta moció al ple, però vostè creu realment el que va dir la seva ministra, que els fills no són dels seus pares?”. Així de contundent s’expressava Maria Bel Bauzà, del Partit Popular, a l’hora de rebatre la moció que arran del pin parental impulsat per Vox a la comunitat autònoma murciana, havia presentat el grup socialista. Bauzà continuà dient que “el Partit Popular sempre ha defensat la llibertat” i afegí que “la llibertat de càtedra se circumscriu a l’àmbit universitari”. Joan Gaià, portaveu de MÉS-Esquerra qualificà la intervenció de Bauzá com a “espectacular”. I afegí: “Em pensava que Vox no tenia representació a Manacor, però veig que està en la seva persona. Totes les beneitures que ha dit una darrere l’altra i sense posar-se gens vermella demostren el fracàs del nostre sistema educatiu”.

Per part seva, Núria Hinojosa no tengué inconvenient a reconèixer que “es tracta d’una moció ideològica” i replicà a Bauzà que “la llibertat de càtedra s’entén com la llibertat que tenen els professors i els alumnes per rebre una educació en llibertat”. Hinojosa volgué posar un exemple concret: “Jo he anat a la Puresa, i estic molt contenta d’haver-hi anat”, alhora que recordava que “els infants no tenen la culpa dels pensaments que puguin tenir son pare i sa mare. Hinojosa explicà que a la Puresa hi acudí una monitora a fer un taller en el qual els explicaren que “la flexibilitat del fluix vaginal permet saber quins dies hi ha més perill de quedar embarassada, i això m’ha permès ser més lliure a l’hora de decidir si en un moment determinat volia emprar o no preservatiu”.

La benzina costanera
“És ridícul passar quilometratges quan ens movem per dins el municipi, i més si parlam de cent euros, que és pecata minuta. Imaginem si com el senyor Nadal, el senyor Artur també n’ha de passar per les obres que es facin a s’Illot o per altres coses”. Joan Gomila feia aquestes manifestacions després de recordar que “no vaig passar mai quilometratges, ni ara ni abans”. Núria Hinojosa sortí en defensa del seu company de partit i d’equip de govern: “Sebastià Nadal fa més quilòmetres que cap altre regidor, perquè abasta una zona compresa entra Cala Murada i s’Illot. Només en un mes pot arribar a fer vuit-cents quilòmetres, i no hi ha el perquè hagi de cobrar menys que la resta dels seus companyes que fan la seva mateixa feina”. Gomila insistí que “si van a Palma o a qualque altra banda fora del municip, em pareix lògic que passin la benzina, però no per aquests casos dins el municipi”.

Aparcament al centre
Jaume Mut, del PI, s’interessà per les mesures reguladores d’aparcament i circulació de cotxes al centre i especialment a la zona ACIRE. El batle Oliver reconegué que ara mateix “hi ha un guirigall” però que fan feina per regular-ho i que per aquestes zones només hi puguin circular “veïns, vehicles de càrrega i descàrrega i persones amb discapacitat”.

Back To Top
Search