Skip to content

El Ple de l’Ajuntament aprova el pressupost del 2019 amb l’oposició frontal de MÉS-Esquerra, PSOE i Volem

També s’aprovà la impaltació d’una APP que posi en contacte directe els ciutadans amb els serveis municipals i la convocatòria d’uns premis Ciutat de Manacor de Música.

No s’entenen. L’oposició en bloc votà en contra de l’aprovació del pressupost del 2019, atès que l’equip de govern va decidir passar la piconadora i no acceptar cap de les propostes que hi presentaren els grups de l’oposició.

Més de 40 milions d’euros
El pressupost per al 2019 és de 43.712.265,87 euros, i augmenta uns cinc milions respecte al del 2018. Segons relatà la batlessa Catalina Riera, “no hi trobareu cap projecte estrella, des de l’equip de govern tenim un projecte vigent que consisteix a millorar el municipi i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes des de múltiples vessants”. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament abaixarà l’Impost de Béns Immobles i es posen en marxa noves bonificacions a l’impost de construcció.
Els comptes municipals per al 2019 preveuen 4.060.534 euros en inversions. Aquesta xifra suma prop d’un milió d’euros més en inversions municipals que en el 2018. Les inversions pressupostàries es dedicaran a millorar programes culturals, educatius, turístics i esportius; a la promoció de la participació ciutadana que donarà encara més força als pressuposts participatius; a la implantació de l’administració electrònica i a l’adquisició de maquinària per poder arreglar camins i carrers amb recursos propis.

Premis Ciutat de Manacor de Música
A proposta de Volem Manacor i per unanimitat, es va aprovar també la implantació dels premis Ciutat de Manacor de Música. Tal com ja havia deixat caure el dia del reconeixement com a fill predilecte a Antoni Parera Fons, Carles Grimalt va defensar aquesta proposta, que va ser recollida amb satisfacció per tots els grups, tot i que la delegada de Cultura, Antònia Llodrà, va alertar que “per dur-los en el marc dels premis de 2019 el temps ens curteja una mica”. Sigui com sigui, la regidora anuncià que ja aquesta setmana havia parlat de la qüestió amb els tècnics de Cultura i també amb el director de l’Escola de Música, Jaume Tomàs.

APP per cuidar els serveis municipals
Tal com ja passa en altres municipis, els ciutadans de Manacor tendran també a la seva disposició una aplicació mòbil a través de la qual estaran en contacte directe amb tots els serveis municipals, fet que agilitarà enormement la resolució de les tasques que hagi de dur a terme l’administració municipal respecte de les demandes dels administrats. La proposta venia de la mà del grup de MÉS-Esquerra i el delegat de Medi Ambient, Pedro Rosselló, recordà que tenia també damunt la taula una proposta semblant de la delegada de Participació, Antònia Llodrà. La moció va ser aprovada per unanimitat..

Back To Top
Search