skip to Main Content

El PP demana millores en el transport públic per als estudiants de la perifèria manacorina

El ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns passat una moció del Partit Popular reclamant “mesures correctores per donar servei als estudiants universitaris de tot el municipi, visquin a la localitat on visquin”. La moció, a més, reclamava que la gratuïtat del servei s’estengués “més enllà del 31 de desembre”, com preveuen les mesures aprovades pel govern espanyol de Pedro Sánchez. Maria Antònia Sansó va ser l’encarregada de defensar la moció popular i es va basar en casos reals d’estudiants de s’Illot o de Son Macià per explicar que podien arribar a estar tres hores per anar de ca seva a la universitat, de manera que si un estudiant començava a les vuit s’havia d’aixecar a les cinc del matí per arribar deu minuts abans de començar la classe a la UIB. Sebastià Llodrà, delegat de Mobilitat, recordà que sempre hi ha coses per millorar en el transport públic i va fer memòria que avui ja no es repetien imatges com “les dels busos d’Aumasa que no podien pujar la costa d’en Blau, o que s’incendiaven a la carretera de cala Murada”. Igualment, però, Llodrà advertia que hi podia haver algun càlcul erroni, en les argumentacions de Sansó, com ara que no preveiés que “arribats a Manacor es pot continuar amb la mateixa línia de bus i no caldria fer transbordament a tren, perquè el bus ja arriba directe a Palma”. Fos com fos, Sansó, acceptada l’esmena, insistí que més de dues hores per arribar a Palma són massa, i que de vegades pareix que “obligam la ciutadania a agafar transport privat, quan hi ha molts d’estudiants que encara no s’han tret el carnet i, a més, avui els preus del carburant són molt cars, a banda del major risc d’accidentalitat que té el transport privat”. La moció s’aprovà per unanimitat i assentiment de tot el ple, en una sessió que Artur Aguiló, delegat d’Esports i Gent Gran, hagué de seguir per via telemàtica. També aconseguí el suport de tots els grups una altra moció del Partit Popular per a la millora en el manteniment del parc de na Molla. Com sempre que se solen treure qüestions com aquesta, Antònia Llodrà, portaveu d’AIPC aprofità per recordar que els problemes de manteniment no només hi són a Manacor, sinó també, i des de fa molt de temps, als altres nuclis del municipi, i que cal que s’actuï en tots els fronts.

Més policia

S’aprovà també la delegació de competències a l’EBAP per a l’adjudicació de places de policia locals als Ajuntaments. En el cas de Manacor això afectaria la cobertura de tres places vacants que queden per cobrir. Aquesta delegació també donaria accés a l’Ajuntament al borsí comú per cobrir vacants eventuals.

Obres de Porto Cristo

Maria Antònia Sansó, del Partit Popular, insistí una vegada més sobre els problemes generats arran de les obres del carrer de Bordils de Porto Cristo. “Hi ha coses que no ens queden clares”, digué, sobre l’embós i els imbornals que varen botar el dia de la pluja. “Per què va quedar embossat? Què va passar?”, digué Sansó després de referir-se als informes tècnics. “Hi ha hagut més pluges i no hi ha hagut més vessaments”, puntualitzà la delegada d’Urbanisme Núria Hinojosa, que considera que “els informes s’entenen perfectament, vostè entèn el català. I si no ho entén, s’assessori”. Hinojosa convidà Sansó, si no es fia dels informes, dels tècnics ni de mi mateixa, “a anar a fiscalia” i advertí que “no gosaran dir que el resultat final no ha estat bo”.

Back To Top
Search